dinsdag 3 september 2019

Braziliaanse president Bolsonaro weigert nog met ‘Franse’ Bic-pen te schrijven

(Bron foto:: Twitter)
Maar, maar liefst 95% van alle Bic-balpennen die in Brazilië worden verkocht wordt geproduceerd te Manaus...


De Braziliaanse president Jair Bolsonaro, die al een tijdje publiekelijk ruziet met zijn Franse ambtgenoot Emmanuel Macron, weigert voortaan nog documenten te ondertekenen met een Bic,   'omdat dat een Frans merk is'. Alleen vergeet hij daarbij één klein detail...


De Braziliaanse en de Franse president vlogen elkaar de afgelopen dagen meermaals in de haren naar aanleiding van de zware bosbranden die grote delen van het Amazonewoud in de as leggen. En daarbij ging het er al eens persoonlijk aan toe, getuige een denigrerende Facebookpost van Bolsonaro over de leeftijd van Brigitte Macron en de felle tegenreactie van de Franse president.


Dat Bolsonaro het bericht al snel liet verwijderen, werd aanvankelijk als een gebaar van goodwill geïnterpreteerd. Maar, nog geen dag later sprak de Braziliaanse president een ban uit over Bic, het merk van goedkope balpennen waarmee hij tot dan alle officiële documenten tekende om aan te tonen dat hij er, anders dan zijn voorgangers, een bescheiden levensstijl op nahoudt.

'Voortaan doe ik het met een balpen van het Braziliaanse merk Compactor', zei hij tot twee keer toe. Alleen vergat Bolsonaro, dat maar liefst 95 procent van alle Bic-balpennen die in Brazilië worden verkocht, geproduceerd wordt in de fabriek van Manaus, in de deelstaat Amazonas, zo vertelde een woordvoerder van Bic aan het Franse persbureau AFP.

Het Franse bedrijf, dat ook nog een vestiging heeft in Rio de Janeiro, telt in Brazilië zo’n duizend medewerkers.

(Suriname Mirror/AFP/Nieuwsblad/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten