dinsdag 3 september 2019

Begroting voor 2020 van Nickerie met Srd 70 miljoen teruggebracht naar 130 miljoen

'Infrastructurele werkzaamheden genieten prioriteit'


De begroting voor 2020 van Nickerie is met Srd 70 miljoen teruggebracht naar Srd 130 miljoen. Azeez Khodabaks, ondervoorzitter van de districtsraad, benadrukt vandaag, dinsdag 3 september 2019, in de Ware Tijd, dat na screening vooral projecten zijn geschrapt die al zijn uitgevoerd. Volgens Khodabaks geniet de uitvoering van de infrastructurele werkzaamheden prioriteit. 

'Vooral de natte en de droge infrastructuur hebben dringende aanpak nodig, omdat het gaat om een agrarisch district waar rijst wordt geproduceerd. Wil je een goede productie, dan moet je ook goede infrastructuur hebben.' De bereikbaarheid van de productiegebieden is heel belangrijk, 'want als je met je vervoer je areaal niet kan bereiken dan heb je ook geen zicht wat er allemaal gebeurd met de gewassen op het veld.'

De ondervoorzitter stelt, dat de natte infrastructuur optimaal moet zijn om het overtollige regenwater te kunnen afvoeren. Aan de andere kant moet in de droge tijd voldoende water aanwezig zijn, 'vandaar dat de hoofdleidingen in een optimale conditie moeten verkeren'.

De grootste uitgavenposten zijn de ministeries van Regionale Ontwikkeling (Srd 31 miljoen) en Openbare Werken, Transport en Communicatie (Srd 48 miljoen).

Khodabaks verwacht dat in het komende dienstjaar zaken wel gerealiseerd zullen worden. 'Wij gaan kijken hoeveel middelen er beschikbaar zijn.' Hij constateert dat in de afgelopen vier jaren heel weinig is gerealiseerd in Nickerie.

'Wij zitten in een agrarisch district en hebben een heel slechte infrastructuur dat achterstallig onderhoud heeft', zegt Chaitram Adhin, voorzitter van waterschap Uitbreiding Groot Henarpolder I en II. Hij verwijst als illustratie naar het landbouwgebied waar er veel slechte wegen zijn. Adhin is er niet over te spreken, dat de hoofdweg naar zijn productiegebied van zo'n 3.000 hectare in deplorabele staat verkeert en dringend structurele aanpak nodig heeft. 'Wij hebben vaak aan de bel getrokken, maar steeds vernomen dat er onvoldoende middelen zijn.' Hij gelooft niet dat de opgebrachte zaken zullen worden aangepakt, 'omdat de overheid zelf in financiële problemen zit'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten