dinsdag 3 september 2019

Voormalige school voor praktisch en tweedekansonderwijs Feffik in Brievengat, Curaçao, nog niet open

(Bron foto: Antilliaans Dagblad)
'Elke student zal individueel benaderd worden voor meer details'


Het Openbaar Schoolbestuur (Dienst Openbare Scholen (DOS) heeft gemeld dat de voormalige school voor praktisch en tweedekansonderwijs Feffik, in Brievengat nog niet open kan gaan vanwege de transitievoorbereidingen. Het instituut heet overigens geen Feffik meer, maar ‘de middelbare beroepsopleiding Nilda Pinto lokaliteit Brievengat’, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 3 september 2019.

Studenten en ouders wordt gevraagd nog wat geduld te hebben. De officiële opening wordt bekendgemaakt, zo wordt door gemeld. 'Elke student zal individueel benaderd worden voor meer details', zo eindigt het bericht van DOS.

Wladimir Kleinmoedig van DOS bevestigt dat het om ongeveer 200 studenten gaat die aan een technische opleiding willen beginnen. 'Een SBO-opleiding is niet zo strak gebonden aan een schooljaar van september tot juli en het is mogelijk wat later te beginnen', stelt Kleinmoedig. Ondertussen is de organisatie bezig met het werven van personeel. Daaronder ook mensen die bij de Feffik werkten. 'Als deze niet bevoegd zijn, dan moet er nog een dispensatieproces gestart worden', legt Kleinmoedig uit, 'het neemt allemaal veel tijd in beslag.'

Overigens wenst hij een onderscheid te maken tussen wat DOS moet organiseren om de SBO-opleiding van de grond te krijgen en de afwikkelingsperikelen van Feffik. 'In principe heb ik daar niets mee te maken, hoewel dit elkaar wel kan raken.'Desgevraagd legt een medewerker van Feffik uit, dat sommige docenten sollicitatiegesprekken hebben gehad bij DOS, maar daar niet kunnen beginnen, omdat er nog een hele afwikkelingsprocedure speelt bij Feffik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten