donderdag 26 september 2019

Van Trikt besmet met ‘loze belofte virus’ van Bouterse

'Onder welke bijzondere voor- waarden heeft Suriname de US-dollars gekregen?'


'Is Suriname afhankelijk van de Federal Reserve Bank (FED) voor de broodnodige US-dollars? Het schijnt dat Suriname afhankelijk is van de FED voor de US-dollar, precies zoals de samenleving afhankelijk is van regering Bouterse/Adhin voor voedselpakketten. Governor Van Trikt spreekt van een historische ontwikkeling en historische stap. Ik vraag me af wat er zo historisch is aan de invoer van de cash-dollars?

De samenleving weet nog steeds niet hoeveel US-dollars Suriname gekregen heeft van de FED, er is helemaal geen transparantie, alles is gehuld in een waas van geheimzinnigheid. Onder welke bijzondere voorwaarden heeft Suriname de US- dollars gekregen? Heeft Suriname die “200 miljard US-dollar” van Ashwin Adhin, die zogenaamd in onze bodem ligt, als onderpand gegeven aan de FED?

Het is nu meer dan duidelijk, dat Suriname onder leiding van regering Bouterse/Adhin, haar hand moet ophouden voor de FED. We zijn bedelaars geworden, omdat deze regering geen duurzame ontwikkeling kan brengen in het land. Onze economie is kapot gemaakt, vele ondernemers zijn over de kop gegaan waardoor zij geen producten kunnen exporteren om de broodnodige US-dollars te kunnen verdienen.

De governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Robert van Trikt, verwacht dat de wisselkoers voor de US-dollar ver onder het niveau van Srd 8 zal dalen. Net als president Bouterse, belooft nu de CBvS governor, de wisselkoers omlaag te krijgen. Zien is geloven! Het lijkt erop dat governor Robert van Trikt, besmet is met het “loze belofte-virus” van president Desi Bouterse. We hebben geen mensen nodig die beloftes doen maar mensen nodig die aan hun beloftes houden. We hebben mensen nodig die hard werken in plaats van mensen die hoog van de toren blazen dat ze de koers omlaag gaan brengen. We hebben mensen nodig die voor monetaire stabiliteit kunnen zorgen. We hebben geen mensen nodig die luchtkastelen bouwen. Het volk wil tastbare resultaten zien!

President Bouterse heeft tig keren op zijn persconferenties beloofd om de wisselkoers omlaag te krijgen, maar het moment dat hij zijn mond open doet stijgt de wisselkoers. We kunnen ons nog goed heugen wat Bouterse ten aan zien van de wisselkoers had beloofd. Bouterse: 'Believe het of niet, ik krijg de koers omlaag, we moeten, we moeten, we moeten de koers omlaag krijgen.'


De governor zegt dat zijn streven is om de koers te brengen op Srd 7,75. Maar ik hoop niet dat de berg een muis zal baren. Het lijkt erop dat de governor de richting opgaat van de beloften koning Bouterse. De laatste tijd schommelt de koers tussen 8,40 en 8,50 en niet zoals de CBvS governor beweert tussen de 8,15 en 8,35. De beloofde verlaging naar Srd 7.75 is vele malen hoger dan de koers van 2,80 tijdens de Frontregering. Zal die beloofde koers van Srd 7,75 een noemenswaardige verlaging betekenen? 

De NDP voorzitter Desi Bouterse tevens president van Suriname heeft met zijn vele beloften door de jaren heen een reputatie opgebouwd als een leugenachtige politicus. Hij bedondert keer op keer de samenleving en schroomt niet om wederom dwaze beloften te doen om de verkiezingen te kunnen winnen. Kunnen de mensen dit niet doorzien? 

Soms vraag ik me af hoe sommige mensen zich keer op keer voor de gek laten houden door de beloften koning. 

Idris Naipal'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten