donderdag 26 september 2019

Deepak Jairam van LVV-directeur terug naar oude functie beleidsadviseur belast met juridische aangelegenheden

Minister Parmessar: 'Jairam past beter in zijn oude functie'


Deepak Jairam neemt sinds maandag niet meer waar als directeur bij het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Ashwin Ramdin, onderdirecteur Landbouw op het ministerie is aangesteld als 'fungerend directeur'. Dit bevestigt LVV-minister Rabin Parmessar woensdag 25 september 2019 in de Ware Tijd.

Jairam is teruggeplaatst in zijn vorige functie als beleidsadviseur belast met juridische aangelegenheden, volgens Parmessar, 'omdat hij daar beter past'. Hij voegt eraan toe, dat het ministerie momenteel geconfronteerd wordt met een scala aan juridische vraagstukken. De krachten van Jairam komen daar beter tot hun recht.

'Er zijn veel zaken die juridische aandacht verdienen. We moeten de zaak niet groter maken dan die is', aldus Parmessar.

Enkele maanden geleden zorgde een ruzie tussen toenmalig LVV-minister Lekhram Soerdjan en waarnemend directeur Jairam ervoor, dat de bewindsman zijn functie neerlegde en zijn ontslag bij de president indiende. Het ontslag werd niet geaccepteerd, maar Soerdjan had geen zin meer in het ministerschap bij LVV.

Bij de reshuffeling van het kabinet in april dit jaar werd hij verhuisd naar Ruimtelijke ordening, Grond en Bosbeheer, en kwam Parmessar in zijn plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten