donderdag 26 september 2019

Politie vermoedt een verband tussen twee vermissingen

Roy Hari (r) en Rome Donk (Bron: Waterkant.net)
Sinds 17 september worden Roy Hari en Romeo Donk vermist


Daags na de aangifte van de vermissing van de 58-jarige Roy Hari werd  aangifte gedaan van vermissing van Romeo Donk. Van beide mannen is sinds17 september niets meer vernomen. De politie heeft sterk het vermoeden dat beide vermissingen verband met elkaar hebben, zo bericht Waterkant.net woensdag 25 september 2019. 

De politie van Jarikaba kreeg 17 september een melding dat een voertuig aan de 6e Rijweg in brand stond. Bij aankomst troffen agenten een uitgebrand voertuig aan. Op basis van het kentekennummer heeft de politie kunnen achterhalen wie de eigenaar is. De eigenaar werd opgeroepen om zich te melden op het bureau. Op 18 september meldde hij zich en werd door de politie geconfronteerd met het wrak van de auto. De eigenaar verklaarde dat het voertuig inderdaad van hem is, maar door zijn jongere broer Hari Bisnoepersad, meer bekend als Roy gereden werd. Hij deed hierna meteen officieel aangifte van vermissing van zijn broer op bureau Flora, omdat dat zijn politieressort is.

Daags na de aangifte van vermissing van Roy Hari kreeg de politie weer een aangifte van vermissing. Dit keer op het bureau Latour. Enkele personen (later bleek familieleden) waren naar het bureau gestapt om de politie op de hoogte te stellen, dat Romeo Donk sinds 17 september ‘van de aardbodem’ was verdwenen. Hij heeft volgens de familieleden sinds die dag niets meer van zich laten horen. Er werd ook meteen officieel aangifte van vermissing gedaan van Romeo Donk, zegt Humphrey Naarden, hoofd van de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname.

Beide gevallen van vermissing werden overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. De politie heeft sterk het vermoeden dat beide vermissingen een verband met elkaar hebben.

Roy en Romeo zouden de week voordat zij vermist werden in Nederland zijn geweest. Aan het eind van die week, in het weekend, zouden zij samen naar Suriname zijn gevlogen en sinds 17 september zijn beide vermist.

Familie van Roy zegt, dat ze geen idee heeft wie Romeo is. Ze kennen de link tussen de man en hun oom niet en kunnen niet bevestigen of er überhaupt een link bestaat tussen de twee mannen. De familie heeft ondertussen een Facebook pagina aangemaakt: ‘Op zoek naar Roy Hari‘.

Woordvoerder Naarden wil ‘bevestigen noch ontkennen’ dat er gekeken wordt naar een link tussen de verdwijning van deze twee mannen en de recente liquidatie van ex-voetballer Kevin Maynard in Amsterdam. Volgens de site Boevennieuws zou Maynard,  samen met de begin september geliquideerde Genciël ‘Genna’ Feller, 400 kilo drugs hebben geript van de bekende Surinaamse drugsbaron Piet W. Die zou nu bezig zijn met een wilde wraakactie in het drugscircuit. Daarvan zouden mogelijk ook Hari en Donk slachtoffer zijn

Inmiddels zijn de vermissingen voorpaginanieuws voor De Telegraaf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten