donderdag 26 september 2019

Minister Dikan accepteert uitnodiging om bezoek te brengen aan Xianning City, China

(Bron foto: NII)
Bezoek moet samenwerking tussen Paramaribo en Xianning City versterken


Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft een uitnodiging om een bezoek te brengen aan Xianning City (China) geaccepteerd (Xianning is een stadsprefectuur in de Chinese provincie Hubei met ruim 500.000 inwoners en grenst aan de provincie Jiangxi). Hij kreeg de officiële uitnodiging dinsdag van Liu Fuxing, vice-districtscommissaris van die stad. Liu Fuxing is leider van een delegatie die in Suriname verblijft, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut (NII) woensdag 26 september 2019.

Hij hoopt dat de bewindsman tijdens zijn bezoek volgende maand aan Xianning City voor de bijwoning van een internationale industrie conferentie, ook nieuwe gebieden ontdekt waarop Suriname en China kunnen samenwerken. Het district bevat warmwaterbronnen en produceert een groot aantal producten.

Minister Dikan stelt de ontmoeting, welke als doel heeft de samenwerking tussen Paramaribo en Xianning City te versterken, zeer op prijs.

De reeds geïdentificeerde gebieden waarop de partners potenties zien om samen te werken zijn onder meer industrie en op medisch gebied. Hij gelooft dat er veel kan worden geleerd van Xianning City. Het district is momenteel in een fase waarbij naast grootschalige landbouw als inkomstenbron een uitbreiding plaatsvindt naar ecotoerisme en industrie.

Tijdens de ontmoeting heeft de minister zijn waardering uitgesproken voor de manier waarop arbeiders uit China zich inzetten in Suriname. Momenteel is er al een samenwerking tussen Para en Xianning City. In dat kader zijn er in de afgelopen periode al enkele ontwikkelingsprojecten uitgevoerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten