dinsdag 17 september 2019

Met Isla overnamekandidaat Klesch Group niet gesproken over ontslagen

Bonden moeten nog in gesprek met vertegenwoordigers Klesch Group


Tijdens de gesprekken die tot nu toe met de Klesch Group van de Amerikaan Gary Klesch zijn gevoerd voor de mogelijke overname van de Isla-raffinaderij na 2019, zijn onderwerpen als ontslagen en tax holiday niet besproken. Dat stelt Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy, interim-directeur van Refineria di Kòrsou (RdK), vandaag, dinsdag 17 september 2019, in het Antilliaans Dagblad

De Lannoy reageert hiermee op berichtgeving van gisteren, dat de Klesch Group zou hebben aangegeven dat bij een overname ongeveer 200 werknemers hun baan zouden verliezen en als vereiste werd aangegeven dat de groep tax holiday zou genieten, waarbij geen belasting betaald zou hoeven worden. 'Die onderwerpen zijn nog helemaal niet aan de orde gekomen', zo stelt de RdK-directeur nu, verwijzend naar mogelijke ontslagen bij de raffinaderij en de tax holiday.

Gherrel Remilia, de voorzitter van vakbond Apri, laat desgevraagd eveneens weten hier niet van op de hoogte te zijn, maar geeft tegelijkertijd aan dat de bonden nog om de tafel moeten zitten met vertegenwoordigers van de Klesch Group. Naar verwachting vindt die ontmoeting volgens Remilia spoedig plaats.

Voor vandaag hebben de bonden, Apri en PWFC, in de middaguren een bijeenkomst belegd met hun leden om hen bij te praten over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de zoektocht naar een strategische partner voor de overname van de raffinaderij na 2019, wanneer het contract met de Venezolaanse PdVSA eindigt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten