donderdag 29 augustus 2019

President Bouterse bezoekt inheems Trio-dorp Kwamalasamutu

Bouterse bespreekt met bewoners problemen waarmee ze kampen

(Bron foto's: NII)

In het dorp Kwamalasamutu in het district Sipaliwini heeft president Desi Bouterse dinsdag een vergadering gehouden met de plaatselijke gemeenschap. Aan deze vergadering hebben ook dorpelingen van zeven omliggende woongebieden deelgenomen, aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII). 

Het doel was om brandende vraagstukken op een zo duurzaam mogelijke manier op te lossen. Naar aanleiding van het bezoek van de president is besloten, dat de Surinaamse Waterleiding Maatschappij de waterproblematiek in het dorp deze week zal oplossen. Verder zal er een cursus worden verzorgd, zodat mensen hooglandrijst kunnen telen. Het Centraal Bureau voor Burgerzaken zal de dorpelingen ter plekke voorzien van een E-ID kaart.

President Bouterse heeft aangegeven, dat wanneer er oplossingen komen deze duurzaam moeten zijn en wel van dien aard dat het nageslacht ook ervan moet kunnen genieten. 'Niet alles hoeft op het bord van de regering te komen. Met de regering moeten we kijken hoe we met zijn allen alle aangehaalde punten zullen uitwerken. Ontwikkeling kan nooit door één persoon gebracht worden. We moeten het samen doen.'

Met het vertonen van filmpjes heeft Bouterse laten zien wat men met behulp van samenwerking kan bereiken. 'Laat niemand je vertellen dat een oplossing brengen in een vraagstuk onmogelijk is. Als je geloof hebt in God, in jezelf en samenwerking is alles mogelijk', zegt het staatshoofd.

Ook voor de vrouwenorganisatie Wi Uma Foe Sranang heeft de president een presentatie gehouden over het maken van producten uit cassave. Granman Asongo Alalaparu van Kwamalasamutu heeft aangegeven, dat hij de president dankbaar is, dat hij is komen kijken als eerder gemaakte afspraken zijn nagekomen. De knelpunten zijn gebrek aan elektra, gezond drinkwater en onvoldoende medische voorzieningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten