donderdag 29 augustus 2019

Den Blauwvinger: De 'idioten' achter de knoppen van DNA TV

COLUMN: 'Blijft U afgestemd voor de LIVE uitzending. De vergadering is geschorst.'

Kijker DNA TV wordt slecht geïnformeerd door Assemblee, maar wèl doodgeknuffeld met gelikte VN-voorlichtingsfilmpjes


Als geïnteresseerde, betrokken inwoner van Suriname volg je met belangstelling openbare vergaderingen van De Nationale Assemblee (DNA). Dat kan op de publieke tribune van de vergaderzaal ddoen, maar ook relaxed thuis via bijvoorbeeld kanaal 8-4 DNA TV of de live streaming op het DNA Suriname You Tube-kanaal. Mooi, leuk...... Nee hoor, kijken naar DNA-vergaderingen vergt veel van het geduld en stressbestendigheid van de kijker.

Openbare vergaderingen beginnen werkelijk nooit op tijd. Vaak wordt een vergadering door de voorzitter geopend en meteen geschorst: te weinig Assembleeleden aanwezig (quorum) of en te weinig regeringsleden. Als kijker naar DNA TV word je opgezadeld met de tekst 'Blijft U afgestemd voor de LIVE uitzending. De vergadering is geschorst.' en een irritant muzikaal deuntje.

Duurt de schorsing lang, dan word je in den treuren opgezadeld met herhalende voorlichtingsfilmpjes van diverse VN-afdelingen. Let wel, geen enkel filmpje over Suriname! Ook bij een korte schorsing krijg je de vergaderzaal niet te zien, maar het standaard DNA-beeld met en irritant muziekje. Waarom mag je als kijker de vergaderzaal op zo'n moment niet zien?


Daarenboven word je niet door DNA TV geïnformeerd over een te verwachten tijdstip waarop de vergadering wordt herstart. Neen, de kijker word in de kou gelaten.

De 'idioten' achter de knoppen van DNA TV doen maar wat en hebben totaal geen oog voor de kijker. Neem nu donderdag 29 augustus. De openbare vergadering - behandeling Wet Wijziging Brokopondo-Overeenkomst en Wet Schadeloosstelling Bauxietmaatschappijen - stond gepland om elf uur 's morgens en begon pas rond twee uur 's middags, met een voorzichtig excuus van Assembleevoorzitter Melvin Bouva (NDP). Maar, de kijker zag drie uur lang vele tientallen keren irritant geworden VN-filmpjes en de tekst 'Blijft U afgestemd voor de LIVE uitzending. De vergadering is geschorst.'


Het wordt tijd dat DNA TV communiceert met en respect toont voor de kijker, want op de huidige amateuristische wijze waarop openbare vergaderingen worden uitgezonden, stoot je de kijker af.

Hoogachtend,
Den Blauwvinger
30 augustus 2019
Paramaribo - Suriname

Geen opmerkingen:

Een reactie posten