vrijdag 30 augustus 2019

'De parlementaire leugen van Melvin Bouva'

'Bepaalde politici hebben de leugen nodig om de kiezers te misleiden'


'Als Melvin Bouva zich niet meer kan herinneren wat in november 2015 in het parlement is beslist omtrent het Memorandum of Understanding (MoU) met de Alcoa, kan hij via Google alle informatie krijgen. In november 2015 heeft het parlement, het Memorandum of Understanding met de Alcoa afgewezen. Nu beweert de fungerend Assembleevoorzitter Melvin Bouva, dat het parlement de MoU niet heeft afgewezen. 

De bewering van Melvin Bouva is verdraaiing van feiten, met deze dubbelslachtige houding heeft hij de grens van fatsoen overschreden. Dit is een parlementaire leugen. Als fungerend voorzitter van de Assemblee maakt hij nu een draai van 180 graden, daarmee heeft hij precies gedaan wat de coalitie wil, namelijk het volk misleiden. Zijn stellingname en handelen staan haaks op het besluit van november 2015.

De leugen regeert meer dan ooit, bepaalde politici hebben de leugen nodig om de kiezers te misleiden en Melvin Bouva is een van die politici. Hij heeft op woensdag 28 augustus als fungerend voorzitter van de Assemblee niet de waarheid verteld over de afwijzing van de Memorandum of Understanding met de Alcoa door het parlement, in november 2015. Dit kan uitgelegd worden als glashard liegen.

Statement President Bouterse rond kwestie Alcoa 
De regering, president van de Republiek Suriname, de heer Desiré Delano Bouterse heeft op donderdag 19 november 2015 het volgende statement gegeven in de kwestie rond Alcoa:

'Mevrouw de voorzitter! 

De regering heeft in Comité Generaal verband uw geacht college mogen informeren over de overeengekomen Memorandum of Understanding met de Alcoa. Deze Memorandum of Understanding heeft in uw geacht college tot de nodige vragen en discussies geleid. Ik heb bij de behandeling van dit memorandum of understanding aan uw college ook bekendgemaakt dat ik met deskundigen ter zake uit de samenleving ampel van gedachten heb gewisseld. 

Uit al deze discussies heeft de regering zich samen met de onderhandelingscommissie andermaal gebogen over het Memorandum of Understanding. Na rijp beraad heeft de regering besloten aan uw geacht college te vragen dit memorandum of understanding bij deze terug te nemen en hiermede de regering de gelegenheid te geven te proberen nieuwe onderhandelingen te beginnen met de Alcoa en afhankelijk van de reactie hierop van Alcoa, verdere stappen te nemen. De regering zal deze nadere stappen in goed overleg met uw college uitvoeren. 

Ik dank u en uw college voor de gelegenheid.' 

Idris Naipal '

Geen opmerkingen:

Een reactie posten