vrijdag 30 augustus 2019

Colombia doodt negen FARC-dissidenten in zuidelijke regio San Vicente del Caguan

President Duque: 'Duidelijke boodschap aan de opstandelingen, die zich niet meer willen houden aan vredesakkoord uit 2016'

'Een speciale eenheid gaat jacht maken op voormalig FARC-commandant Iván Márquez en zijn strijdmakers'


De Colombiaanse autoriteiten zeggen dat vrijdag 30 augustus 2019 negen FARC-dissidenten ( Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia) zijn gedood. President Iván Duque noemde dat een 'duidelijke boodschap' aan de opstandelingen, die zich niet meer willen houden aan een vredesakkoord uit 2016.

De militaire operatie tegen de rebellen vond plaats in de zuidelijke regio San Vicente del Caguan.

Minister Guillermo Botero (Defensie) schreef daarna op Twitter: 'De criminelen zijn gewaarschuwd. Ze kunnen zich overgeven of verslagen worden.'


President Duque kondigde donderdag aan, dat een speciale eenheid jacht gaat maken op voormalig FARC-commandant Iván Márquez en zijn strijdmakers. Márquez had bekendgemaakt dat hij de wapens weer opneemt. Hij deed dat in een video met gewapende mannen en vrouwen. Márquez verwijt de Colombiaanse regering het vredesakkoord met zijn ontbonden guerrillabeweging onvoldoende na te leven.



President Duque omschrijft de voormalige FARC-commandant en zijn medestanders als drugscriminelen die worden gesteund door buurland Venezuela.

(Suriname Mirror/Semana/De Telegraaf/La Razon/Twitter/El Heraldo)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten