vrijdag 19 juli 2019

Zoon oud-minister Samsoedien in vrijheid gesteld - Man verdacht van seksueel misbruik minderjarig meisje.

Tegen Riaaz Kariem (45) is 3 jaar cel en boete van Srd 20.000 geëist....

.... Maar sperma op kleding 10-jarige slachtoffertje komt niet overeen met dat van de verdachte


Riaaz Kariem, 45 jaar, is vrijdag 19 juli 2019 op vrije voeten gesteld. Het verzoek van zijn advocaten Murwin Dubois en Irene Lalji tot invrijheidstelling is toegewezen, aldus Lalji, zo bericht de Ware Tijd.

Kariem, zoon van ex-minister Roline Samsoedien, wordt ervan verdacht zich te hebben vergrepen aan een minderjarig meisje. Maandag eiste de Officier van Justitie drie jaar gevangenisstraf en een boete van Srd 20.000. Maar, het sperma dat op de kleding van het tienjarige slachtoffer werd aangetroffen, komt niet overeen met dat van de verdachte. Dat is vrijdag bevestigd door het hoofd dna laboratorium en de forensische onderzoeker.

Volgens Lalji en Dubois blijft de vraag nog open van wie het sperma is.

In de rechtszaal zei Lalji maandag, dat ze van anonieme bronnen heeft begrepen, dat de ouders van het slachtoffer geld wilden maken op de familie van de verdachte. Zij en Dubois menen daarom dat er sprake is van een valse aangifte tegen Kariem.

De advocaten hebben gevraagd om de vader van het meisje ook aan een laboratoriumonderzoek te onderwerpen. Maar, de rechter heeft dat verzoek niet ingewilligd, omdat er volgens haar niet genoeg grond daarvoor is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten