vrijdag 19 juli 2019

Hakrinbank en Nederlandse iDeal beginnen samenwerking

'De behoefte voor Surinamers in Nederland om geld te sturen naar familie in Suriname is groot'


Hakrinbank en iDeal, een groot online betaalsysteem in Nederland, zullen volgens Henk-John Guicherit, hoofd van de afdeling Retail Banking van de Hakrinbank, in augustus officieel beginnen samen te werken. 'De behoefte voor Surinamers in Nederland om Surinaamse producten te kopen en om geld te sturen naar familie in Suriname is groot', aldus Guicherit vandaag, vrijdag 19 juli 2019, in de Ware Tijd.

De financiële instelling hoopt met deze stap de e-commercesector in het land te stimuleren. 'Er wonen meer dan 350.000 Surinamers in Nederland, die niet alleen in staat willen zijn om hun familie te ondersteunen, maar ook Surinaamse producten zoals kokosolie en honing willen kopen uit Suriname zelf. De samenwerking met iDeal en het Hakrinbank-e-commerceplatform Hoppa biedt hen straks de mogelijkheid dit te doen', zegt Guicherit.

Voor ondernemers in Suriname zal het zeker een markt zijn waarop zij kunnen inspelen. Het zou dus betekenen dat voor hen de afzetmarkt veel breder wordt.

'Wij weten dat de vraag groot is, maar het is een vrij complexe zaak waaraan de Hakrinbank hard werkt. De creditcard is zeker geen goedkope oplossing en het gaat om complexe interbancaire relaties', aldus Guicherit. Volgens hem zal het niet lang meer duren voor Surinamers om buitenlandse online betalingen te doen.

De gesprekken om iDeal te kunnen gebruiken in Suriname om aankopen te doen in Nederland is ook één van de zaken waarover de bank in gesprek is. 'Wij kijken zeker uit naar werkbare oplossingen die niet alleen prettig zullen zijn voor de cliënten, maar ook goed aansluiten bij de ondernemers.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten