vrijdag 19 juli 2019

Behandeling Wet Constitutioneel Hof in Assemblee op verzoek regering uitgesteld

Er is behoefte bij de regering om enkele aanpassingen aan te brengen...


Starnieuws bericht vandaag, vrijdag 19 juli 2019, dat de Wet Constitutioneel Hof gisteren niet is behandeld in de Assemblee op verzoek van de regering. Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons heeft meegedeeld, dat de behandeling tot nader order is uitgesteld. De reden hiervoor werd niet aangegeven. 

Starnieuws schrijjt vernomen te hebben, dat de regering gevraagd heeft om de behandeling van de wet aan te houden.

Deze wet is drie jaar geleden op de agenda geplaatst. Er is behoefte bij de regering om enkele aanpassingen aan te brengen.

In deze wet worden onder andere de samenstelling, inrichting en werkwijze geregeld en de rechtsgevolgen van beslissingen van het Constitutioneel Hof. Dit orgaan is bevoegd om wetten te toetsen aan de grondwet. Het Constitutioneel Hof is bevoegd de Amnestiewet te toetsen, die door de Krijgsraad terzijde is gelegd bij het 8 decemberstrafproces.

De Krijgsraad zal binnenkort vonnis vellen in deze zaak, waar 20 jaar is geëist tegen militaire verdachten, onder wie Desi Bouterse. De rechters zijn tot medio augustus vrijgemaakt, zodat zij zich kunnen concentreren op deze zaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten