vrijdag 19 juli 2019

Bond personeel H.J. de Vries Group of Companies schort actie op

Directie legt maandag een nieuw bod voor loonsverhoging op tafel


Werknemers van H.J. de Vries Group of Companies, die gistermorgen in actie waren, hebben de directie ruimte gegeven om maandag met een nieuw bod te komen. Het personeel wil graag een loonsverhoging van 30 procent. 'Er is woensdag alleen een lumpsum van Srd 1.500 aangeboden, die in drie maanden betaald zou worden. Dit is afgewezen door de leden, omdat uiteindelijk het salaris van de mensen niet zal stijgen', zegt Marcia Clumper, ondervoorzitster van de bond bij H.J. de Vries, vandaag, vrijdag 19 juli 2019, in de Ware Tijd. 

Het gaat om ongeveer 300 personeelsleden bij acht bedrijven van H.J. de Vries. De meeste medewerkers hadden zich verzameld bij het hoofdkantoor aan de Waterkant. Nadat de directie de bond heeft voorgehouden, dat die maandag een nieuw bod op tafel zal leggen, heeft de werknemersorganisatie de actie opgeschort.

'We zullen dinsdag besluiten of we de actie zullen opheffen', zegt Clumper.

Er was tijdens de staking dispensatie verleend aan het personeel van N.V, Chemco die chloor produceert. 'Omdat daar de machines de hele dag draaien en als je deze stopzet, duurt het een halve dag om de machines aan de praat te krijgen. Overigens is chloor een van de grootste inkomstenbronnen van H.J. de Vries', zegt de ondervoorzitster.

Clumper wijst erop, dat het personeel in januari een salarisverhoging van 5 procent heeft gehad en partijen hadden afgesproken dat er in juni weer om de tafel gezeten zou worden. Bij de bond kan het er niet in, dat de directie de bond de vorige maand heeft aangegeven, dat het bedrijf geen verhoging kan toekennen. 'Wij kunnen dat niet aan de mensen verkopen, omdat ze al die jaren oor hadden voor de moeilijke omstandigheden van het bedrijf. Ze moesten genoegen nemen met een lumpsum en werknemers hebben een keer 1 procent verhoging gehad.'

Echter, hebben volgens haar de medewerk(st)ers gemerkt dat thans de omzetten toenemen. Er moet hierdoor geïnvesteerd worden in menskracht en niet alleen in onderhoud van gebouwen. Clumper is voorstander van loonsverhogingen, waardoor de mensen later een beter pensioen ontvangen. 'Het moet nimmer zo zijn, dat wanneer ik mijn werkbare jaren heb besteed in een bedrijf en ik uiteindelijk niet meer aan het arbeidsproces kan deelnemen, ik een pensioen krijg van Srd 300. Hoe redelijk is dat?'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten