vrijdag 19 juli 2019

Investsur komt stroperig uit de startblokken - 'Ik doe nu wat ik kan, je moet ergens beginnen'

'Het instituut moet verder worden ingericht om professioneel te kunnen opereren'


Hoewel het Instituut ter Bevordering van Investeringen in Suriname (Investsur) zich nog in het proces bevindt van operationalisering, betekent dit volgens directeur Ike Antonius niet, dat het stilzit. 'Het instituut moet verder worden ingericht om professioneel te kunnen opereren, maar we zijn aan het werk.' Hij had zelf graag gewild, dat 'een aantal zaken sneller liepen', maar houdt er naar eigen zeggen rekening mee, dat het instituut afhankelijk is van andere actoren. 

De directeur ontkent vandaag, vrijdag 19 juli 2019, in de Ware Tijd echter niet dat er in de tussentijd investeerders aan de deur kloppen. Op de vraag of Suriname deze potentiële investeringen misloopt gezien de fase waarin de instantie zich nu nog bevindt, reageert hij voorzichtig. 'We moeten ons huiswerk wel maken, willen we dat voorkomen.'

Investsur, dat eind vorig jaar officieel is gelanceerd, is gericht op het bevorderen van investeringen door faciliteiten daartoe te creëren.


Met financiële ondersteuning van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) is er een vijfjarenplan uitgestippeld met betrekking tot de verdere operationalisering en hoe er inhoud daaraan moet worden gegeven. Als dat is afgewerkt, moet het instituut wel volledig toegerust zijn, stelt de directeur.

'Ik doe nu wat ik kan. Je moet ergens beginnen', zegt hij met verwijzing naar het werk dat nu wordt verricht. Onderdeel daarvan zijn informatie- en consultatiesessies met belanghebbenden, waarbij informatie wordt gegeven over de rol die met het instituut kan worden vervuld bij investering gerelateerde aangelegenheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten