maandag 29 juli 2019

Regering Curaçao informeert Statenleden over gang van zaken rond extra financiering van HNO

'Nee, er is geen crisis, eerder een gebrek aan informatie'


De regering heeft de Statenleden van de coalitiepartijen zaterdagavond geïnformeerd over de gang van zaken rond de extra financiering van Hospital Nobo Otrobanda (HNO). 'Nee, er is geen crisis', zegt PAR-parlementariër Stephen Walroud in het Antilliaans Dagblad van vandaag, maandag 29 juli 2019. 'Eerder een gebrek aan informatie.'

Walroud wijst erop, dat juist tijdens het reces van de Staten de ontwikkelingen rond de financiering van HNO in een stroomversnelling zijn geraakt.

'We hebben nu een update gekregen en de mogelijke scenario’s besproken. De komende week zullen we zien hoe alle partijen die hierbij betrokken zijn reageren, zoals het lokale consortium, de Curaçaose regering, het College financieel toezicht en de Rijksministerraad.'

Dat de bijeenkomst op een zaterdagavond plaatsvond had alles te maken met minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) die in het buitenland was. 'De vergadering was direct de dag nadat zij weer terug op het eiland was', zegt Walroud.

De afgelopen week is veel commotie ontstaan over de lening van 200 miljoen gulden via een lokaal consortium nadat gouverneur Lucille George-Wout heeft geweigerd haar handtekening te zetten onder een landsbesluit dat daar indirect mee te maken heeft. Het is nu aan de Rijksministerraad in Nederland om te beslissen of het landsbesluit al dan niet vernietigd moet worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten