maandag 29 juli 2019

Rechter op Curaçao sluit onderzoek ter terechtzitting tegen George Jamaloodin af

Oud-minister van Financiën verdachte in  zaken Maximus, Germanium en Passaat.

Jamaloodin in zaak Maximus beschuldigd van het medeplegen van de moord op PS-leider Helmin Wiels


Het onderzoek ter terechtzitting tegen George Jamaloodin is vrijdag officieel door de rechter afgesloten. Op 16 augustus volgt nu nog het vonnis, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 29 juli 2019.

 Jamaloodin, voormalig minister van Financiën namens de MFK, geldt als verdachte in een drietal zaken, te weten Maximus, Germanium en Passaat. Naast verduistering en valsheid in geschrifte in de zaak Germanium - waar Jamaloodin schuld van heeft bekend - en valsheid in geschrifte in de zaak Passaat, wordt de oud-minister in de zaak Maximus beschuldigd van het medeplegen van de moord op PS-leider Helmin Wiels.

In de ogen van het Openbaar Ministerie (OM) is Jamaloodin als medepleger verantwoordelijk voor de door schutter Elvis Kuwas uitgevoerde moord op Helmin Wiels. Hij heeft volgens het OM namelijk aan Burney ‘Nini’ Fonseca de opdracht gegeven om tegen betaling van een grote som geld het slachtoffer om het leven te laten brengen.

Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaken op 10, 11 en 12 juni heeft het OM een gevangenisstraf van dertig jaar geëist tegen Jamaloodin. 'Jamaloodin heeft samen met anderen het slachtoffer beroofd van zijn recht op leven. Het recht op leven behoort tot de meest fundamentele rechten, die in onze rechtsorde dienen te worden beschermd. Het handelen van Jamaloodin getuigt van volstrekte minachting van dat recht op leven', aldus het OM toen tijdens het requisitoir.

'De moord op Wiels is de bijl aan de wortel van de democratie. Daarom dient deze moord zwaarder te wegen dan een enkelvoudige moord die dit politieke karakter niet heeft.'Om de zaak tegen Jamaloodin te onderbouwen, presenteerde het OM verklaringen van verschillende getuigen en werd wederom stilgestaan bij het sms-verkeer tussen Jamaloodin en Fonseca, dat eindigde op de dag voor de moord op Wiels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten