maandag 29 juli 2019

Drie verdachten aangehouden in zaak enorme goudroof op luchthaven Guerulhos van São Paulo, Brazilië

Als federale agenten verklede daders maakten circa 720 kilo goud buit


De Braziliaanse politie heeft drie mensen aangehouden in verband met de enorme goudroof donderdag op de luchthaven Guerulhos van São Paulo. In een razendsnelle overval op een vrachtafdeling van het drukste vliegveld van Brazilië maakten de als federale agenten verklede daders circa 720 kilo goud ter waarde van ongeveer 26 miljoen euro buit.

Twee verdachten werden de afgelopen dagen al aangehouden, nummer drie volgde vandaag, maandag 29 juli 2019, melden Braziliaanse media. Het gaat om een vermeende werknemer van een parkeerplaats waar de politie de twee nagemaakte politievoertuigen vond die de goudrovers gebruikten om te ontsnappen met hun buit.

De overval vond plaats in een vrachtterminal van Guarulhos Airport. Enkele van de gangsters arriveerden in een zwarte pick-up die op een wagen van de federale politie van Brazilië leek. Vier gemaskerde mannen sprongen eruit. Zeker een van hen had een vuurwapen.

Op beelden is te zien dat ze twee medewerkers belast met het goudtransport als gijzelaars inzetten. De twee werden gedwongen mee te werken. Eén van hen is een leidinggevende op de vrachtafdeling. Hij verklaarde dat voorafgaand aan de overval zijn familieleden door criminelen werden gegijzeld om hem zo te dwingen mee te werken. De politie twijfelt aan deze lezing, meldden Braziliaanse media maandag 29 juli 2019. De rol van de twee anderen verdachten is nog niet duidelijk.

Volgens de politie is de roof gepleegd door minstens tien daders. De overval duurde nog geen drie minuten en er is geen schot gelost.

(Suriname Mirror/MercoPress/Prensa Latina/Metropoles/Veja)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten