maandag 29 juli 2019

Onbekenden steken in Arauca, Colombia, opslagloodsen met zo'n 2.600 vaten olie van staatsoliemaatschappij Ecopetrol in brand

Blokkade in het gebied verhindert de toegang van brandweerlieden en technisch personeel


Onbekende personen hebben opslagloodsen met ongeveer 2.600 vaten olie in brand gestoken in een faciliteit in de oostelijke provincie Arauca, zei Colombiaans staatsoliemaatschappij Ecopetrol maandag 29 juli 2019. 

Het bedrijf en zijn transportdochter Cenit zeiden in een verklaring, dat de 'opzettelijke' brand begon omstreeks vijf uur lokale tijd in een opslaggebied in de gemeente Arauquita. Een blokkade in het gebied verhinderde de toegang van brandweerlieden en technisch personeel, voegde de verklaring eraan toe, waardoor lokale gemeenschappen en werknemers in gevaar kwamen.

Ecopetrol heeft niet duidelijk gemaakt waar de blokkade plaatsvond of door wie deze werd geleid.


De opslagloodsen worden tijdelijk gebruikt om ruwe olie op te slaan uit de Cano Limon-pijpleiding na frequente bomaanslagen. De pijplijn is dit jaar 25 keer getroffen, zei Ecopetrol, waarvan er 15 hebben plaatsgevonden in Arauca, dat grenst aan Venezuela.

Extractieve projecten in Colombia worden regelmatig geconfronteerd met protesten en veiligheidsdreigingen, waaronder bomaanslagen toegeschreven aan de linkse rebellen van het  Ejército de Liberación Nacional (ELN).

(Suriname Mirror/El Espectador/Reuters/Twitter/LA FM/RCN Radio)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten