maandag 3 juni 2019

Met contant geld betalen bij Kranshi, Curaçao, niet meer mogelijk

Het enige toegestane betaalmiddel is nu de pinpas...


Met ingang van vandaag, maandag 3 juni 2019, is het voor klanten niet meer mogelijk om met contant geld te betalen bij Kranshi (Publieke Zaken). Het enige toegestane betaalmiddel is nu de pinpas. In een persbericht wijst het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) erop, dat bij Kranshi al vijf jaar aan bezoekers wordt gevraagd de pinpas als betaalmiddel te gebruiken. Dit om mogelijke fraude te tegen te gaan en te voorkomen dat ambtenaren in een risicovolle positie worden geplaatst waarbij zij geld naar de bank moeten transporteren, aldus het Antilliaans Dagblad.

De reden waarom zo lang is gewacht voordat uiteindelijk het betalen met contant geld definitief werd afgeschaft, is omdat steeds rekening werd gehouden met onderstandtrekkers en de producten van 1 en 5 gulden. Het gaat hierbij onder andere om het verkrijgen van een sédula.

Maar, inmiddels is het al vier jaar geleden dat het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) de ‘bankkaart’ voor onderstandtrekkers heeft geïntroduceerd, waardoor nu geen rekening meer gehouden hoeft te worden met deze groep.

Voor wat betreft de producten van 1 en 5 gulden die bij Kranshi worden aangeboden, stelt het ministerie van BPD dat er verschillende aspecten in overweging zijn genomen voordat het besluit is genomen om de betaling met contant geld te stoppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten