maandag 3 juni 2019

2.500 Kilo cocaïne 'uit Suriname' op vissersboot onderschept ten noorden van archipel Azoren

(Bron foto: Deia)
Vissersboot 'Gure Leire', vertrokken uit Suriname, was op weg naar de kust van Galicië, Spanje


Een vissersboot met aan boord 2.500 kilo cocaïne is op 27 mei onderschept ten noorden van de archipel van de Azoren. Aan boord waren zeven bemanningsleden, Galiciërs en Basken. Het schip 'Gure Leire' was op weg naar de kust van Galicië, Spanje. De lading drugs op de visboot was verpakt in 84 balen en is in het ruim van het vaartuig gevonden. Dit berichten vandaag, maandag 3 juni 2019, diverse media in Spanje, waaronder Deia en Faro de Vigo.


Volgens de Spaanse douane had de drugs als bestemming de Spaanse kust, waarschijnlijk via het Baskenland. De lading zou gecamoufleerd als vis op het vasteland worden gebracht.



De operatie werd gecoördineerd door de Spaanse Customs Surveillance en de Nationale autoriteiten. De douanepatrouilleboot Fullmar enterde de boot, waarna douaneambtenaren aan boord van het vaartuig gingen. Ze werden bijgestaan door internationale organisaties die strijden tegen grensoverschrijdende criminaliteit. Alle bemanningsleden zijn gearresteerd en het schip werd gesleept naar de haven van Vigo.

De boot staat geregistreerd in de haven van Ondarroa. De autoriteiten vermoeden dat het de bedoeling was om de drugs daar uit te laden. Het vissen moest het transport van drugs camoufleren, maar de douane verstoorde de plannen van de bemanning.



(Suriname Mirror/Twitter/Starnieuws)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten