maandag 3 juni 2019

Cocaïnevondst in haven op Jamaica dankzij informatie Surinaamse autoriteiten

Minister Hoefdraad: 'Door goed voorbereidend werk in Suriname worden internationaal successen geboekt bij drugsvangsten'


Bij de onderschepping van de ruim 12 kilo cocaïne die afgelopen week op Jamaica zou Suriname een belangrijke ondersteunende rol gespeeld hebben. Op basis van informatie die door Douaneofficieren is uitgewerkt met ondersteuning van Justitie, konden de drugs door internationale en Jamaicaanse counterparts worden onderschept. 

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën bevestigt vandaag, maandag 3 juni 2019, op Starnieuws dat de Douane samen met Justitie de situatie in kaart had gebracht. Die informatie werd uitgewisseld met de drugsbestrijdingsorganisaties.

De bewindsman merkt op, dat er alles aan gedaan wordt om de drugscriminaliteit te bestrijden. De Douane is hierin ook een belangrijke spil.

De Jamaicaanse autoriteiten hebben de drugs donderdag ontdekt in een lege container uit Suriname. Tijdens een controle op de haven van Jamaica werden tien pakketten met coke ontdekt, Er zijn nog geen arrestaties verricht.

Zowel op Jamaica èn in Suriname wordt het onderzoek voortgezet. De bewindsman geeft aan, dat het vaker is voorgekomen, dat door goed voorbereidend werk in Suriname er internationaal successen kunnen worden geboekt bij drugsvangsten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten