maandag 3 juni 2019

Clift Christiaan niet langer als adviseur betrokken bij Refineria di Kòrsou

Onder Christaan werd Guangdong Zhenrong Energy (GZE) ontmaskerd


Clift Christiaan is niet meer als adviseur betrokken bij Refineria di Kòrsou (RdK). Het contract met hem is door de overheids-nv opgezegd. Naar verluidt zaten interim-directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy en Christiaan niet op één lijn. Errol Cova, (voormalig) vakbondsleider, is nog wel adviseur van de RdK-top, zo bericht vandaag, maandag 3 juni 2019, het Antilliaans Dagblad.

Christiaan kwam een paar jaar terug in beeld als de opvolger van Werner Wiels, die sinds het kabinet-Asjes (Pueblo Soberano) voorzitter was van het zogeheten Multidisciplinaire Projectteam (MDPT) ten behoeve van de voortzetting en modernisering van de Isla-raffinaderij.

Met het aantreden van de regering van premier Eugene Rhuggenaath (PAR) medio 2017 werd diens vertrouweling Christiaan aangesteld als de belangrijkste trekker van het ‘Project Arawak’; de voor Curaçao cruciale zoektocht naar een geschikte nieuwe operator van de Isla en olieterminal bij Bullenbaai.

Het MDPT werd opgeheven en er kwam een PMO (Project Management Organisatie), dichter tegen overheids-nv RdK aan, voor in de plaats.

Onder Christaan werd Guangdong Zhenrong Energy (GZE) - waarmee het kabinet-Whiteman op advies van Wiels in 2016 een Memorandum of Understanding (MoU) en kort daarop zelfs een Heads of Agreement (HoA) had getekend - ontmaskerd als partij die technisch (qua kennis en ervaring) noch financieel in staat was het miljardenproject op zich te nemen. Guangdong bleek zelfs niet mee te (willen) werken aan voltooiing van een due diligence.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten