woensdag 8 mei 2019

Zo'n drie personeelsleden SPSB op non-actief gesteld waaronder ondervoorzitter vakbond

Medewerkers mogen met behoud van salaris voorlopig thuisblijven


Bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) zijn de afgelopen dagen zeker drie medewerkers op non-actief gesteld, onder wie de ondervoorzitter van de vakbond. Dit is gebeurd in het kader van het onderzoek dat wordt ingesteld naar de klokkenluiders die onlangs interne informatie van de bank hebben gelekt. De medewerkers mogen met behoud van salaris voorlopig thuisblijven, zo bericht de Ware Tijd vandaag, woensdag 8 mei 2019.

Behalve dat een intern onderzoek zou plaatsvinden, was aangekondigd dat ook een strafklacht bij politie zou worden gedeponeerd.

Vorige week kondigde SPSB-directeur Ginmardo Kromosoeto aan dat maatregelen zouden worden getroffen tegen personeelsleden die het bankgeheim zouden hebben geschonden en bedrijfsinformatie zouden hebben gestolen. Kromosoeto verwijt deze medewerkers dat zij geen gebruik hebben gemaakt van de interne klokkenluidersregeling, die hen bescherming zou moeten bieden bij het aan de kaak stellen van de vermeende onregelmatigheden die zij hebben geconstateerd.

De SPSB-directeur vindt het frappant dat daags nadat het nieuw aangetreden vakbondsbestuur bij de bank de bond had aangemeld bij C-47, tijdens een vergadering van deze vakcentrale mededelingen zijn gedaan over vermoedelijke malversaties bij SPSB. Hij vermoedt politieke motieven achter het uitlekken van de interne informatie.

Intussen heeft minister van Financiën Gillmore Hoefdraad de Centrale Landsaccountantsdienst en accountantskantoor Lutchman aan het werk gezet om te onderzoeken wat er aan de hand is bij de SPSB.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten