woensdag 8 mei 2019

Vakbond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo stelt directie een ultimatum

Bond eist uitbetaling van terugwerkende kracht dat eind april niet heeft plaatsgevonden

Directrice van het AZP, Claudia Redan: 'De uitbetaling van de twk is verzekerd'


De Algemene Bond voor personeel in dienst van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (ABPLAZ) heeft de directie een ultimatum gesteld dat morgen om middernacht afloopt. De bond eist uitbetaling van de terugwerkende kracht (twk) dat eind april niet heeft plaatsgevonden. De bond hield maandag een algemene ledenvergadering waarin het ultimatum is gesteld. 

Algemeen directrice van het AZP, Claudia Redan, zegt vandaag, woensdag 8 mei 2019, op Starnieuws dat de uitbetaling van de twk is verzekerd. De leiding van het ziekenhuis is in verder overleg met de ministers van Volksgezondheid en Financiën.

De bond deelt in een persbericht mee, dat tussen de regering en de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) afspraken zijn gemaakt dat er vanaf eind maart 2019 wordt gestart met de uitbetaling van het restant 16 maanden 25% twk. De afspraken zijn in maart 2019 bij de ambtenaren nagekomen, maar dat was niet het geval bij de overheidsziekenhuizen.

Nadat door de vakbonden van deze instanties aan de bel is getrokken, heeft de uitbetaling bij deze instellingen plaatsgevonden. Het personeel van het AZP is enorm ontevreden over dat afgelopen maand de twk niet is gestort samen met het salaris.

Als de directie zich niet houdt aan het ultimatum, komt de bond wederom bijeen om verdere stappen te bespreken. In het vervolg zien de leden graag dat volgens afspraak het salaris én twk gelijktijdig worden uitbetaald. Ook de uitbetaling van het salaris, dat al geruime tijd laat plaatsvindt, is tijdens de vergadering besproken. Door de late storting raakt het personeel in problemen met schuldeisers, waaronder de banken waar boeterente moet worden betaald.

De druppel die de emmer deed overlopen is dat een groot deel van het personeel op 1 mei 2019 nog niet over het salaris beschikte. Om een oplossing hierin te brengen wordt gevraagd dat het salaris op de 27e van elke maand wordt gestort, zodat na verwerking bij de banken het personeel toch tijdig aan zijn verplichtingen kan voldoen. Vaak duurt het bij bepaalde banken twee dagen voordat het salaris is verwerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten