woensdag 8 mei 2019

Minstens zeven doden en zeventien gewonden bij schietpartij in gevangenis Pavón, Guatemala

(Bron foto: Twitter)
Na acht uur lukt het 1.500 opgeroepen agenten en militairen controle te krijgen over gevangenis


Bij een schietpartij in een gevangenis te Pavón in Guatemala zijn minstens zeven mensen om het leven gekomen en zeventien gewond geraakt. Autoriteiten melden dat ze de gevangenis in de omgeving van Guatemala-Stad weer onder controle hebben.

'Veiligheidstroepen zijn de gevangenis in gegaan en hebben de controle terug. Zeven doden zijn bevestigd, maar dat aantal is voorbarig', zei de woordvoerder van de gevangenis. Volgens de woordvoerder van de vrijwillige brandweer zijn er acht doden.




De directeur van het gevangeniswezen in Guatemala liet weten dat het schietincident voortkwam uit een woordenwisseling waarna een gevangene die onder invloed was een ander doodschoot.

Na acht uur lukte het de 1.500 opgeroepen agenten en militairen om weer controle te krijgen over de gevangenis. De gedetineerden moesten vervolgens zelf de doden naar de ingang van de gevangenis brengen, zodat ze geïdentificeerd konden worden.

De gevangenis in de buurt van de hoofdstad Guatemala-Stad is zwaar overbevolkt. Het is ooit gebouwd om zo'n 900 gedetineerden te herbergen, maar er zitten er meer dan 4.100.
Drie jaar geleden kwamen in dezelfde gevangenis bij rellen 14 mensen om het leven.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken onderzoekt het incident in het detentiecentrum waar meer dan vierduizend gevangenen zitten.





(Suriname Mirror/Prensa Libre/Belga/VoA News/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten