woensdag 8 mei 2019

C-47 overlegt met diverse vakbonden in bancaire sector over gezamenlijk standpunt in kwestie SPSB

'Wij vragen om een onderzoek naar grootschalige corruptie'

'In plaats dat opgetreden wordt tegen de corruptiepraktijken daar, worden werknemers aangepakt'


C-47 treedt vandaag, woensdag 8 mei 2019, in overleg met diverse vakbonden in de bancaire sector om een gezamenlijk standpunt in te nemen over vermeende corruptiepraktijken bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). Hierna wordt een persconferentie belegd over verdere verwikkelingen rond deze kwestie. 

Robby Berenstein, voorzitter van de vakcentrale, zegt op Starnieuws dat minister Gillmore Hoefdraad van Financiën een onderzoek instelt naar de bedrijfsprocedures bij SPSB. 'Maar, wij vragen om een onderzoek naar grootschalige corruptie', brengt de vakbondsleider hiertegen in. 'Minstens drie personen zijn op non-actief gesteld door de directie van de bank. In plaats dat er opgetreden wordt tegen de corruptiepraktijken daar, worden werknemers aangepakt, terwijl zij juist hun bedrijf willen redden van ondergang. De vakbondsrechten worden vertrapt. Hiertegen protesteren wij' zegt de vakbondsleider.

Hij blijft erbij, dat het accent wordt verlegd in deze zaak.

De vakbeweging heeft naar buiten gebracht dat er oneigenlijke zaken plaatsvinden bij de bank. Berenstein zegt, dat een dossier met misstanden is gedropt bij het Openbaar Ministerie. Gevraagd is om een strafrechtelijk onderzoek naar zaken. 'Hoe gaat de minister van Financiën bedrijfsprocedures onderzoeken, terwijl de directeur op zijn post blijft?', vraagt de vakbondsleider zich af. Hij vindt het een dooddoener, dat opmerkingen worden gemaakt over partij-politieke activiteiten terwijl er concrete zaken voorkomen in het dossier waaruit blijkt dat het om praktijken gaat die het daglicht schuwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten