woensdag 8 mei 2019

Neysa Schoop-Isenia trekt zich terug als kandidaat-minister Economische Ontwikkeling, Curaçao

Schoop-Isenia gaat actie ondernemen tegen de Centrale Bank


Neysa Schoop-Isenia heeft zich teruggetrokken als kandidaat-minister voor Economische Ontwikkeling, maar laat het er niet bij zitten. Het is de bedoeling dat zij actie onderneemt tegen de Centrale Bank. Haar terugtrekking heeft - zo stelt zij zelf in een schriftelijke verklaring - alles te maken met omstandigheden gecreëerd door machten die ‘wettelijk niets te maken hebben met het screeningsproces en de traditionele politiek’.Dit bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 8 mei 2019.

In de uitgebreide verklaring geeft Isenia aan, dat zij - na hiervoor door de MAN te zijn benaderd - akkoord is gegaan als minister van Economische Ontwikkeling het Land te dienen, omdat zij altijd het verlangen heeft gehad het land van dienst te zijn. Vanaf het begin heeft zij echter gemerkt, dat de ‘politiek en traditionele machten niet comfortabel waren met haar kandidatuur en zich hier zelfs subtiel tegen verzetten’.


'Ik heb ervoor gekozen het screeningsproces af te wachten; enerzijds om deze personen de kans te geven te wennen aan het feit dat gebroken wordt met traditie en anderzijds zodat zij konden gaan inzien dat verandering nog het enige redmiddel is waarmee de koers van ons land kan worden gewijzigd', aldus Isenia.

Met geheven hoofd’ stelt Isenia er vandaag van overtuigd te zijn dat zij ‘conform de geldige wetgeving geschikt is om het land te dienen’. 'Jammer genoeg zijn de politiek en traditionele machten niet klaar voor de nodige verandering en hebben ze op alle manieren en met veel creativiteit en bovendien zonder enige basis mijn benoeming gedwarsboomd.' Isenia heeft naar eigen zeggen haar hele leven gewerkt aan en aandacht besteed aan het verrijken van haar kennis, eigenwaarde en professionele integriteit. 'Dit is tijdens dit proces jammer genoeg en op onrechtvaardige wijze ter discussie komen te staan. Er is zelfs getracht hierover te onderhandelen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten