zaterdag 9 maart 2019

Vakbondsman Hooghart over leiding directoraat Cultuur: 'Ze maken plaats'

Directrice Eliviera Sandie is verbaasd: 'Wij zijn gewoon in functie'


'Ze maken plaats', aldus vakbondsleider Ronald Hooghart gisteren over de leiding van het directoraat Cultuur, ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Directrice Eliviera Sandie is verbaasd over het bericht, dat zij en onderdirectrice Harriëtte Bholasing-Helstone zijn opgestapt. 'Wij zijn gewoon in functie. Ik heb vandaag nog uitvoerig overleg gehad met de minister over beleid en wat er in de nabije toekomst gedaan moet worden', zegt Sandie vandaag, zaterdag 9 maart 2019, op Starnieuws. 

Reeds twee maanden voert een deel van het personeel actie. Aanvankelijk ging het om de werkomstandigheden. Hierna eiste Hooghart dat Sandie en Bholasing-Helstone moeten opstappen. Volgens Hooghart valt er niet te werken met Sandie, die zich 'een bigi misi' waant. De vakbondsleider beweert echter, dat er geen ontwikkeling zal komen met deze leiding. Hij is blij dat er een oplossing is gekomen tijdens een gesprek gisteren met minister Lilian. Ze heeft kort het personeel bij het ministerie toegesproken.

Op de Internationale Dag van de Vrouw toog de vakbond met borden naar het ministerie met de eis de twee leidinggevende vrouwen heen te sturen. De minister gaf aan, dat zij nog werkt aan een oplossing. Zij vroeg de mensen om geduld te betrachten, omdat zij rustig en uitgebalanceerd een besluit wil nemen. Toen de mensen begonnen te protesteren, zei Hooghart dat daar geen reden voor was. Hij verzekerde het personeel dat er een oplossing is.

Sandie gaf aan dat huisvesting van Cultuur veel te wensen overlaat. 'Door de financiële situatie kunnen niet op stel en sprong oplossingen komen, maar er wordt aan gewerkt.'

Zij heeft persoonlijk contact gemaakt met Hooghart om na te gaan hoe de zaak kan worden opgelost, maar dat heeft niet mogen baten. 'Er zijn geen gronden aanwezig om te eisen dat de directie weg moet', meent Sandie. Zij zegt, dat als er gronden waren, de minister geen keus zou hebben dan de leiding te ontheffen. Zij heeft regelmatig contact met de bewindsvrouwe.

Volgens Sandie is er geen sprake van mismanagement, zoals de vakbond dat beweert. 'Er moet veel gebeuren, zoals het aantrekken van kader, om Cultuur de plaats te geven die het verdient.' Zij ziet alle ruimte om verder te gaan met het personeel dat in actie is. Er moet een stappenplan worden uitgevoerd om de problemen op te lossen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten