zaterdag 9 maart 2019

Overvaller dood aangetroffen te Mama Ndjuka - Kompanen op de vlucht

Slachtoffer en kompanen beschoten door ondernemer en zijn beveiligers

Een andere gewonde gevlucht naar Frans-Guyana - Man gezocht door Franse politie


De recherche van Regio Oost heeft maandag 4 maart het lichaam van de 38-jarige Raoul Lansoe alias Oela op de weg te Mama Ndjuka aangetroffen met schotwonden. Drie slachtoffers, die zich maandag op het vliegveld te Gakaba bevonden, schakelden de recherche Oost in, omdat zij in de vroege ochtend te Mama Ndjuka beschoten waren door een groep struikrovers. Ditbericht het Korps Politie Suriname zaterdag 9 maart 2019.

Het rechercheteam deed de locatie aan en onderzoek wees uit, dat een ondernemer en twee beveiligingsmedewerkers vanuit hun kamp te Mama Ndjuka op een ATV reden naar een aanmeersteiger, waar zij met de boot naar Gakaba wilden nemen om met een vliegtuig post te verzenden naar Paramaribo.

Toen de ondernemer en zijn beveiligers de aanmeersteiger dicht genaderd waren kwam er plotseling vanuit het aangrenzend bos een groep met vuurwapens gewapende mannen tevoorschijn, die op de ondernemer en de beveiligers begon te schieten. De ondernemer en zijn beveiligers beantwoordden het vuur met hun eigen vuurwapens.

Op een bepaald moment vluchtten de struikrovers het bos weer in zonder iets buit te hebben gemaakt. Op de terugweg naar Mama Ndjuka vernam de ondernemer van enkele mensen, dat een man dood lag op de weg. De ondernemer herkende de man als een van de gewapende struikrovers, die op hem en zijn beveiligers geschoten hadden.

De politie kreeg verder de informatie, dat een andere gewonde vermoedelijk was uitgeweken naar de Franse kant voor medische hulp. De Surinaamse politie nam contact op met de Franse politie en de informatie bleek op waarheid te berusten. Die verdachte heeft een schotwond opgelopen aan zijn rechterarm. Verder bleek uit het onderzoek, dat die verdachte ook door de Franse politie werd gezocht voor zijn betrokkenheid bij twee roofovervallen op de grensrivier.

Het lichaam van Raoul Lansoe is na overleg met het Openbaar Ministerie in beslag genomen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten