zaterdag 9 maart 2019

Minister Hoefdraad heeft luisterend oor voor aandachtspunten Coöperatieve Federatie Weg- en Spoortransport

(Bron foto: alexmiedema.nl)
Bestuur COFWES wil opschorting Rij- en Voertuigenbelasting voor aanhangwagens categorie G


De Coöperatieve Federatie Weg- en Spoortransport (COFWES) heeft minister Gillmore Hoefdraad van Financiën gevraagd om enkele dringende voorzieningen te treffen. Het gaat om een sector die wezenlijk bijdraagt aan werkgelegenheid en export, essentieel voor de economie, aldus voorzitter Rudi Moeridjan. De regering staat er positief tegenover, zegt minister Hoefdraad, aldus Starnieuws vandaag, zaterdag 9 maartt 2019. 

Het bestuur van de COFWES wil opschorting van de rij- en voertuigenbelasting op aanhangwagens categorie G. Dit is internationaal geen gebruik. Onder aanhangwagens vallen diepladers, opleggers, keeperback en houttrailers.

Gevraagd is dat de infrastructuur 24 uur per dag operationeel blijft. Hieronder wordt inbegrepen het veilig kunnen rijden over bruggen en wegen in het hele land. Dit geldt ook voor het weggedeelte vanaf Bigi Poika verder het binnenland in en de brug van Witagron. De sector heeft voor de reparatie van de Witagronbrug Srd 300.000 begroot. De begroting is gespecificeerd.

Het bestuur van de COFWES wil ook opheffing van invoerrechten op de import van nieuwe banden voor bussen, trucks en overig zwaar materieel die commercieel vervoer/transport verzorgen. Minister Hoefdraad zegt dat verdere uitwerking zal komen van de punten die aangegeven zijn door de organisatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten