vrijdag 15 maart 2019

Twee daders schietpartij in Braziliaanse school wilden gelijksoortige incidenten in de VS imiteren

De twee (17, 25) wilden groter bloedbad aanrichten dan dat in de Columbine High School, 1999


De twee daders van de schietpartij in een Braziliaanse school hadden de aanval meer dan een jaar geleden gepland. Dat melden lokale media vrijdag 15 maart 2019. De twee wilden gelijksoortige incidenten uit de Verenigde Staten imiteren. 

Bij de schietpartij kwamen zeven mensen en de twee daders om in een school in de Braziliaanse deelstaat Suzano. De aanvallers, van 17 en 25 jaar, waren voormalige studenten van de school. Ze hadden online informatie gezocht over schietpartijen op scholen in de Verenigde Staten en wilden een groter bloedbad aanrichten dan dat in de Columbine High School, waar dertien mensen omkwamen in 1999.

Gisteren drongen de twee ’s morgens de school binnen. Daar schoten ze vijf studenten, tussen de 15 en 17 jaar oud, en twee leerkrachten neer. Elf mensen raakten gewond. Uiteindelijk doodde een van de twee zijn mededader en pleegde hij vervolgens zelfmoord.

Voor ze naar de school trokken, schoten ze ook de oom van een van de twee neer. De daders woonden in dezelfde straat en kenden elkaar al sinds hun kindertijd.

Volgens de lokale krant Folha de Sao Paulo speelden ze graag schietgames op de computer en in een lokale game room. De 17-jarige dader kwam uit een onstabiele familie en was opgevoed door zijn grootmoeder. Volgens zijn moeder was hij vorig jaar gestopt met school.

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro liet via Twitter weten dat hij zijn medeleven heeft betuigd met de families van de slachtoffers 'van deze onmenselijke aanval'. Hij sprak nog van een 'onmetelijke monsterlijke en laffe daad'.




(Suriname Mirror/Folha de Sao Paulo/Belga/Gazeta do Povo/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten