vrijdag 15 maart 2019

President Bouterse weekendje op verkiezingstournee in het ressort Kabalebo

(Bron foto: NII)
Bouterse laat zich in Apoera informeren over knelpunten bij bewoners en organisaties


President Desi Bouterse is momenteel in het ressort Kabalebo, in het inheemse dorp Apoera. Tijdens dit bezoek ontvangt het staatshoofd verschillende organisaties en werkgroepen om knelpunten en oplossingsmodellen te bespreken met betrekking tot vraagstukken in het gebied. 

Kapitein Carlo Lewis van Apoera zegt dat het een vruchtbare ontmoeting is geweest. Hij blikt tevreden terug en is blij dat zaken van het gebied met de president zijn besproken, aldus het staatspropaganda Nationaal Informatie Instituut, NII.

Een van de knelpunten is de weg van Apoera naar Washabo. De president belde volgens Lewis meteen met de verantwoordelijke om harde afspraken te maken. In september zal Baitali van start gaan met het asfalteren van de weg van Apoera naar Washabo. Vanaf heden tot september zullen er werkzaamheden voorafgaand aan de asfaltering worden verricht.

Verder geeft het dorpshoofd aan dat ze een motto hebben: 'give us the tools en dan voeren we uit. Nu wij de tools hebben gaan wij samen met de nieuwe districtscommissaris Joanna Aroepa er hard tegenaan.'

Er is ook aandacht gevraagd voor de weg van Apoera naar Nickerie, die ontwikkeling moet brengen voor onder andere het onderwijsproces, de gezondheidszorg en handel.

Bouterse heeft verder ook gesproken met onder andere de vrouwenorganisatie die zich bezighoudt met het verwerken van krappa olie, sportorganisaties, leerkrachten en individuen. De delegatie keert zondag terug naar Paramaribo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten