vrijdag 15 maart 2019

SWM-directeur Oosterling: 'Procedure BOG op 1 maart te Brokopondo was buiten afgesproken protocol om'

'Procedure is dat samen monsters genomen worden'


Marlon Oosterling, directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), is blij dat gisteren de juiste procedure is gehanteerd om watermonsters te nemen bij het station in Brokopondo. De procedure die afgesproken is met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) is dat samen monsters genomen worden, zegt Oostburg vandaag, vrijdag 15 maart 2019, op Starnieuws. 

De SWM-directeur merkt op dat een protocol is getekend tussen het BOG en de SWM over de werkwijze. Hij was er niet over te spreken dat op 1 maart de Milieu-Inspectie monsters had genomen, zonder de SWM.

'Wij trekken een monster en het BOG doet dat ook. Wij onderzoeken het water in ons laboratorium en de Milieu-Inspectie bij het Centraal Laboratorium', legt Oosterling uit. De testresultaten worden dan met elkaar vergeleken en op basis daarvan wordt er gehandeld.

Oosterling merkt op dat het water in Brokopondo nog niet zuiver is. Er wordt nog gewerkt aan de zuivering. Hij viel over de procedure die het BOG op 1 maart heeft gevolgd. 'Dat is buiten het afgesproken protocol om. Nu is de situatie rechtgetrokken en op de juiste wijze de monsters genomen', zegt Oosterling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten