vrijdag 15 maart 2019

Nieuwe, met ingang van 1 januari benoemde, leden Medisch Tuchtcollegen nu pas beëdigd

Minister Elias ziet de gang naar het Medisch Tuchtcollege als uiterste stap

(Bron foto: NII)

Waarnemend president Michael Ashwin Adhin heeft vrijdag 15 maart 2019 in het presidentieel paleis de nieuwe leden van het Medisch Tuchtcollege beëdigd. De leden van dit college waren overigens al per 1 januari 2019 benoemd voor de duur van drie jaren. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Bij deze gelegenheid benadrukte Adhin, dat de basisbeginselen van het tuchtcollege behouden moeten worden. Suriname kent al meer dan 80 jaren een Medisch Tuchtcollege, dat gezien werd als een voorziening om de armste mensen in de gemeenschap te beschermen. 'Het is de taak van het Medisch Tuchtcollege toezicht te houden op de handelingen van, alsook uitoefening van tucht over geneesheren, tandheelkundigen, apothekers en vroedvrouwen, alsmede ook het aandragen van oplossingen van geschillen', aldus Adhin.

Het waarborgen van de kwaliteit, beschikbaarheid en bereikbaarheid van de gezondheidszorg over het gehele land hangt nauw samen met de tuchtrechtspraak. Elke burger heeft het recht te stappen naar het Medisch Tuchtcollege indien zij ontevreden zijn over de medische dienstverlening.

Minister Antoine Elias van het ministerie van Volksgezondheid adviseert de burger echter om eerst aan te kloppen bij de instantie waar de dienstverlening volgens hun gevoel niet naar behoren is geweest en indien het niet naar tevredenheid is opgelost, te stappen naar het ministerie van Volksgezondheid. Volgens de minister kan de gang richting het Medisch Tuchtcollege gezien worden als uiterste stap.

Het Tuchtcollege wordt geleid door ,r. Anandkoemar Charan en bestaat verder uit mr. Suzanna M. M. Chu, plaatsvervangend voorzitter, drs. Annemarie Bueno de Mesquita, lid, dr. Walther Jap Tjoen San, lid, drs. Fauzia Henar-Karamat Ali, lid, drs. Dharma Ramautar-Gangaram Panday, plaatsvervangend lid, en drs. Wilfred Balraadjsing, plaatsvervangend lid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten