woensdag 13 februari 2019

Volgens direct betrokkenen is de overname van Insel Air op Curaçao vrijwel rond

Zakenman Michael Rocke op Trinidad wil met Tilgent Capital Trust in Florida Insel Air overnemen


Zakenman Michael Rocke op Trinidad is degene die in partnership met Tilgent Capital Trust in Florida het noodlijdende Insel Air op Curaçao wil overnemen. Dat gaf Curt Barnes van Tilgent Capital te kennen na de zitting van het gerecht op Curaçao in verband met het dispuut tussen Insel en kandidaat-koper interCaribbean Airways, die onlangs last minute afhaakte voor de koop, en de goedkeuring van het Insel-crediteurenakkoord, zo schrijft vandaag, woensdag 13 februari 2019 het Antilliaans Dagblad.

Het ging er in de rechtszaal enigszins opvallend aan toe. Partijen streden in verband met het hoger beroep over het al dan niet voldoen aan de getekende Heads of Agreement (HoA), het uitblijven van voldoende zekerheidsstelling, beslag op de brandstof van een interCaribbean-toestel op Sint Maarten, de bankgarantie om dit beslag op te heffen, toen onverwacht - in elk geval voor de interCaribbean-afgevaardigden - Barnes plaatsnam op de publieke tribune.

Bewindvoerder Rogier van den Heuvel verzocht het gerecht een korte schorsing, waarna hij en Etienne Ys van de overheidscommissie Insel in de ernaast gelegen Advocatenkamer in conclaaf gingen. Toen zij na een kwartier naar de rechtszaal terugkeerden, vertelde de bewindvoerder dat Barnes een groep vertegenwoordigt die belangstelling heeft de aandelen-Insel over te nemen en dat de 11 miljoen dollar voor het schuldeiserskoord onderweg zou zijn. Daarmee is volgens direct betrokkenen de overname van Insel vrijwel rond.

De volgende dag, dinsdag, zou al het papierwerk in orde worden gemaakt en zou het vereiste bedrag op de derdenrekening van de bewindvoerder staan, geld wat interCaribbean al die tijd niet heeft betaald en - zo blijkt achteraf - ook niet heeft wíllen betalen. Namens interCaribbean van de Turks en Caicoseilanden waren tijdens de zitting eigenaar Lyndon Gardenir en ceo Trevor Sadler aanwezig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten