woensdag 13 februari 2019

Bomaanslag op de Mansoya-oliepijpleiding in Colombia veroorzaakt brand

Oliepijpleidingen gewild doelwit van rebellen van het Nationale Bevrijdingsleger ELN


De Colombiaanse staatsoliemaatschappij Ecopetrol SA verklaarde dinsdag 12 februari 2019, dat een bomaanslag op de Mansoya Orito-pijpleiding een brand veroorzaakte in het zuiden van Putumayo, dichtbij de grens met Ecuador. 

De pijpleiding was inactief tijdens de aanslag, aldus Ecopetrol in een verklaring. Het bedrijf heeft niet gezegd wie verantwoordelijk was voor de aanval of wanneer de pijpleiding weer in gebruik zou worden genomen. Het vuur was nog niet geblust, volgens de verklaring.


De 73,4 kilometer lange pijpleiding heeft een capaciteit om dagelijks ongeveer 24.000 vaten ruwe olie te transporteren vanuit velden in de provincie Putumayo.

De zuidelijke regio van Colombia heeft uitgebreide coca-gewassen en laboratoria om cocaïne te produceren. Rebellen van het Nationale Bevrijdingsleger (ELN, Ejército de Liberación Nacional), dissidenten van de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC, Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia) en criminele bendes vechten ook voor territoriale controle in het gebied. Het ELN valt vaak olie- en energie-infrastructuur in het gebied aan.


(Suriname Mirror/La Republica/Reuters/Twitter/El Colombiano/)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten