maandag 4 februari 2019

VHP-leider Santokhi: 'De overwinning zal behaald worden in 2020'

'Het kwaad dat genesteld is in de regering, moet verdreven worden'


VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft op zijn verjaardagsfeest in Nickerie afgelopen weekend zijn aanhang verzekerd, dat de overwinning behaald zal worden in 2020. Dit, met steun van de kiezers in alle districten. Het land zal volgens de politicus uit de duisternis worden gehaald. Armoede zal worden aangepakt, jongeren moeten verzekerd zijn van werk, de economie moet gezond gemaakt worden, de veiligheid moet gegarandeerd zijn en de agrarische sector moet goed kunnen produceren. Dit schrijft Starnieuws vandaag, maandag 4 februari 2019.

Santokhi zei, dat indachtig de Bhagavad Gita de strijd gaat tussen goed en kwaad. 'Het kwaad dat genesteld is in de regering, moet verdreven worden', stelde Santokhi.

Hij voerde aan geen hobbelstoel te hebben gekregen op zijn zestigste verjaardag, maar een lamp om de duisternis te verjagen. 'Het licht moet brandend worden gehouden.'

'Er zijn veel hobbels te nemen, maar Nickerie heeft door mee te doen aan de 'Gandhi Peace Walk' veel kracht en energie gegeven. Ook met de organisatie van het feest heeft Nickerie veel liefde gegeven om de strijd aan te kunnen. In 2020 zal het volk van Suriname worden bevrijd.'

Lachman Soedama, voorzitter van VHP Nederland, heeft zes computers geschonken aan de partijleider. Hij merkte op, dat het een strijd is van erop en eronder. VHP Nederland zal de strijd ondersteunen, 'hoewel wij niet mogen stemmen'. Santokhi antwoordde hierop dat de Surinaamse diaspora in Nederland moet weten, dat ze in de VHP een stem heeft.

Santokhi deelde mee, dat het programma van zijn verjaardag was begonnen met een gebedsdienst (hawan) thuis bij hem. Hij dankte de Schepper voor de zestig jaren en de goede gezondheid. Er zijn moeilijke momenten geweest in zijn leven, maar die waren nodig om sterker te worden.

Daarna werd feest gevierd met de kinderen van Matoekoe aan de Van Hattemweg. Zaterdag is  gefeest met partijgenoten, vrienden en familie in partijcentrum 'de Olifant'. Zondag werdeen maaltijd genuttigd met kinderen van Sanatan Dharm en Arya Dewaker. Daarna is de Gandhi-loop gehouden en de feestelijke bijeenkomst in Nickerie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten