maandag 4 februari 2019

'Behandeling begroting 2018 afhankelijk van prioriteit voor belangrijke wetten die klaarliggen'

'Voorlopig door begrotingscommissie geen datum geprikt voor bespreking met de regering'

Volgens Abdoel kan de begroting pas in maart worden behandeld...


'De behandeling van de begroting 2018 is afhankelijk van de prioriteit die gegeven zal worden aan belangrijke wetten die klaarliggen', zegt Assembleelid Amzad Abdoel (NDP), voorzitter van de begrotingscommissie, vandaag, maandag 4 februari 2019, op Starnieuws. Wat de begroting betreft, moet de commissie nog met de regering bijeenkomen om de informatie die beschikbaar is gesteld door minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, verder te bespreken. 

Aanvankelijk zou de behandeling van de begroting in december beginnen. Daarna werd deze uitgesteld naar 4 februari. De behandeling is opnieuw uitgesteld. Abdoel zegt, dat de informatie die de minister heeft gegeven, ook bestudeerd moet worden door de deskundigen. Daarnaast moeten leden die ook specifieke informatie hadden gevraagd, nagaan of deze is opgestuurd.

'Er is voorlopig door de begrotingscommissie geen datum geprikt voor de bespreking met de regering. Dit, vanwege andere drukke werkzaamheden van De Nationale Assemblee', legt Abdoel uit. Hij verwacht dat de begroting behoorlijk zal worden aangepast.

In voorbereiding is de behandeling van de drie kieswetten (wijziging van de Grondwet, de Kiesregeling en het Decreet Politieke Organisaties). De wetten voor wijziging van de Brokopondo Overeenkomst moeten ook behandeld worden. Hiervoor is voorbereidend werk gedaan. Er zijn commissievergaderingen gepland voor behandeling van nieuwe ontwerpwetten. Het werktempo van De Nationale Assemblee is opgevoerd, zegt Abdoel.

De wet over Moederschap en Suriname Nationale Training Authority (SNTA) zijn ook klaar voor openbare plenaire behandeling. Er zijn zeer belangrijke wetten ingediend, waarvoor al een commissie van rapporteurs is benoemd zoals:
1. De wet op Rekenkamer,
2. De aanbestedingswet,
3. Wet op garantiefonds,
4. Wet op Woningbouwfonds.

Het voorbereidend werk hiervan wordt nu gedaan. Abdoel zegt, dat als hij ernaar kijkt, de begroting pas in maart kan worden behandeld, maar het is de Assembleevoorzitter die de agenda bepaalt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten