maandag 4 februari 2019

Bewoner woning aan Magentaweg en gasten door twee mannen onder vuur genomen

Drie slachtoffers, waaronder een Nederlandse vrouw, met schotwonden in AZP opgenomen


Twee mannen hebben zaterdagavond een gewapende roofverval gepleegd op een woning aan de Magentaweg. Uit het politieonderzoek blijkt, dat de woningeigenaar visite uit Nederland op bezoek had. Zij zaten allemaal op het balkon toen twee gewapende mannen het erf op renden en terstond het vuur openden, aldus vandaag, maandag 4 februari 2019, het Dagblad Suriname. 

Daarbij raakte de woningeigenaar gewond aan een been, een vrouw uit Nederland liep een in- en uitschot op aan haar buikstreek en haar schoondochter werd in een been geraakt (lees hier het vandaag uitgebrachte politiebericht).

De daders hebben een handtas weggerukt en hebben de andere slachtoffers, die het huis binnen waren gerend, ook overmeesterd. Na hun daad verlieten de overvallers de plaats te voet. Er zijn beelden waarop te zien is dat de overvallers eerst voorbij zijn gelopen en kort daarna terug zijn gekomen.



Zij zijn hoogstwaarschijnlijk door een auto afgezet. Een van de daders is op de vlucht op een erf van een andere buurtbewoner terechtgekomen. Deze bewoner kwam op dat moment thuis aan en heeft de verdachte achterna gezeten met een balk.

De daders zijn vooralsnog onbekend. De drie slachtoffers werden per eigen gelegenheid naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo vervoerd en zijn ter observatie opgenomen. Zij verkeren allemaal buiten levensgevaar.

Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten