maandag 4 februari 2019

Samenwerking Polytechnic College Suriname en HJ Group of companies

(Bron  foto's: PTC)
Een eerste stap naar samensmelting van onderwijs met het bedrijfsleven en vice versa

Overeenkomst geeft gestalte aan onderlinge samenwerking in het aanbieden van stageplaatsen


De Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) en HJ Group of companies hebben op 29 januari 2019 een samenwerkingsovereenkomst getekend. De overeenkomst geeft gestalte aan onderlinge samenwerking in het aanbieden van stageplaatsen. Het is een eerste stap naar samensmelting van onderwijs met het bedrijfsleven en vice versa, aldus het PTC maandag 4 februari 2019 in een persbericht.

Deze samenwerking biedt de PTC-studenten de gelegenheid stage te lopen, projecten en afstudeeropdrachten uit te voeren binnen één van de bedrijven van de Group. H.J. Group draagt hiermee bij aan het ontwikkelen van kader voor het bedrijfsleven. Competentiegericht onderwijs eist van de student dat deze de kennis meteen toepast in de praktijk.

De heer S. Chandoesing, directeur van HJ Group of companies, benadrukt dat de onderneming behoefte heeft aan geschoold kader. 'Wij zijn het verplicht aan Suriname een maatschappelijke bijdrage te leveren voor de verdere opbouw van Suriname. Wij zijn ook bereid de professionele student in dienst te nemen binnen een van onze ondernemingen.'

De heer R. Holband, directeur van het Polytechnic College (PTC), is blij met de samenwerking. Het is van eminent belang dat wij onderwijs dichter bij de praktijk brengen. Studenten leren in de praktijk wat van ze gevraagd wordt en hoe ze daarop direct moeten inspelen. Het PTC moet contact blijven onderhouden met het bedrijfsleven om zodoende het curriculum sluitend te maken. Zowel het onderwijsinstituut als de student moet op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Het is van toegevoegde waarde om samen te werken met een bedrijf die reeds 116 jaar bestaat en haar bestaansrecht heeft bewezen aan de Surinaamse gemeenschap en daar buiten, aldus Holband, die streeft naar een innige samensmelting tussen onderwijs en bedrijfsleven.

HJ Group of companies bestaat uit 12 ondernemingen, HJ Exchange, HJ Engros, HJ Motors, HJ Nickerie, HJ Agro, HJ Auto Lease n.v., HJ Retail, HJ Travel & Tours, Esuverfa n.v., Moneygram Suriname en n.v. Chemco.

Het curriculum van PTC bestaat uit 3 colleges, College of Technology, College of Agriculture & Health en College of Logistics. Binnen de colleges vallen 12 bachelor- en 2 masterprogramma’s welke direct betrekking hebben op de diverse bedrijfsonderdelen binnen de ondernemingen. De bachelorpgrogramma’s zijn Werktuigbouwkunde (WTB), Elektrotechniek, Infrastructuur, Informatie en Communicatie Technologie (ICT), Agronomie, Agribusiness Management, Hoger Laboratorium Onderwijs (HLO), Animal Production & Health Technology (APHT) en Food Technology (FT). Agronomie, o.a. is gericht op het onderzoek naar het verder ontwikkelen en verbeteren van duurzaam landbouw. Aansluitend richt APHT zich in het ondernemen van duurzaam veeteelt.

De technologische kennis van de PTC-student en onze afgestudeerden draagt bij aan de kwaliteit van het uiteindelijk product van de ondernemingen. 'Het blijft belangrijk uw product te blijven verbeteren. Onderwijs is de basis van vooruitgang', aldus Chandoesing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten