woensdag 20 februari 2019

Pertjajah Luhur komt binnenkort met de PL-Strijdersgroep...

PL-voorzitter Somohardjo ‘Burgers niet maken tot bedelaars, maar tot strijders’ 


De Pertjajah Luhur (PL) komt binnenkort met de PL-Strijdersgroep. Naar aanloop van dit moment vindt aanstaande zaterdag in het hoofdkwartier van de PL te Beekhuizen een bijeenkomst plaats, waain aan de diverse kernen van de partij de nodige instructies zullen worden gegeven. Partijvoorzitter Paul Somohardjo zegt vandaag, woensdag 20 februari 2019, in het Dagblad Suriname, dat hij burgers niet wil maken tot bedelaars, maar tot strijders.

Dat de huidige regering levensmiddelenpakketten aan burgers tegen een goedkope prijs verkoopt en dit ook aangeeft als te zijn een wapenfeit, wordt door de PL-leider afgekeurd. Hij is er voorstander van dat burgers de nodige handvatten aangereikt worden om tot strijders gemaakt te worden.

De partijvoorzitter mikt op een aantal van minimaal 2.000 strijders. Personen, wel of geen lid van de PL, kunnen zich aansluiten bij deze strijdersgroep alsook leden en partij sympathisanten. Dit gebeurt per ressort. Indien personen interesse hebben voor deze strijdersgroep kunnen ze zich wenden tot het desbetreffende ressort.

Somohardjo legt uit, dat er vaak niet wordt stilgestaan bij het feit, dat personen tegenwoordig moeten strijden om hun hoofd boven water te houden. ‘We moeten strijden voor een betere toekomst van het land.

Ook doet de PL-topman uit de doeken, dat de nog in te vullen kandidaten, zowel op ressortraads- als op districtraads- en Assemblee-niveau, gekozen zullen worden uit de PL-strijdersgroep. Het is van belang, dat personen zich zodanig waarmaken dat zij uitblinken. In dit geheel heeft het hoofdbestuur van de partij een begeleidende rol, terwijl de voordrachten van de diverse kandidaten door de partijraad goedgekeurd worden. ‘Wel of geen PL, elkeen kan zich opgeven’, aldus Somohardjo, die de nadruk op legt dat aan al de strijders de nodige kennis bijgebracht zal worden op welke wijze ze tot het volk moeten spreken. ‘We zullen ze handvatten geven om te strijden, we gaan ze scouten en volgen.’

De partijvoorzitter benadrukt, dat niet slechts het strijden op zich van belang is, maar dat de strijders betrouwbaar en loyaal moeten zijn naar de partij toe. Deze twee aspecten, betrouwbaarheid en loyaliteiten, zijn zaken waarmee de PL extra rekening houdt, vanaf de overloopaffaire van Sapoen en consorten.

Somohardjo is zich er goed van bewust, dat over zo'n 15 maanden de verkiezingen zullen plaatsvinden. Er zal voor gewaakt worden, dat de ressortraadsleden en de districtraadsleden niet omgekocht worden indien de tegenstanders hun president in de Verenigde Volksvergadering (VVV) moeten kiezen. ‘We moeten ons goed bewapenen daartegen’, zegt de partijvoorzitter.

Somohardjo houdt voor ogen, dat ‘je niets gratis krijgt’. Als voorbeeld haalt hij aan dat er flink gestreden is voor de democratie in het land. ‘De democratie is niet op een gouden dienblad aangeboden aan ons. We hebben ervoor moeten strijden.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten