woensdag 20 februari 2019

Minister Ferrier heeft voorlopig geen tijd voor de Bond van Leraren (BvL)

'BvL heeft zonder toestemming van het ministerie Natin betreden'

Als psycholoog vraagt Ferrier zich af wat de bedoeling is van journalisten om alleen aandacht te besteden aan negatieve zaken...



Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft voorlopig geen tijd voor de Bond van Leraren (BvL). Zij heeft grote activiteiten, zoals deopening van het studentencomplex vrijdag en een onderwijscongres dat in voorbereiding is. Eerder kon zij de BvL ook niet ontvangen, omdat de begrotingsbehandeling op de agenda stond. Dit zei Ferrier gisteren in gesprek met journalisten, aldus Starnieuws vandaag, woensdag 20 februari 2019.

Leerkrachten van het Natuur Technisch Instituut (Natin) werken sinds vrijdag tot tien uur waarna zij 'in beraad gaan'. In De Nationale Assemblee drong Assembleelid Rossellie Cotino (NDP/voorzitter vaste commissie Onderwijs) gisteren aan op een antwoord van de minister. Zij wees erop dat kinderen geen les kunnen volgen en de situatie dringend aangepakt moet worden.

Ferrier had via regeringscoördinator Soewarto Moestadja al laten weten, dat zij donderdag kan antwoorden. Uiteindelijk zei de minister, dat er een gesprek gaande is met de leiding van het Natin. De zaken zijn complex en er is veel meer aan de hand. De bewindsvrouwe deelde mee dat decennialang mensen op bepaalde posten zijn en zich deze toe-eigenen. Zij is bezig heilige huisjes in te trappen. De minister wil alle partijen horen voor zij met een oplossing kan komen.

Zij vindt dat de BvL zich is gaan bemoeien met de zaak op een moment dat de leiding van het Natin niet aanwezig was. Aan journalisten zei Ferrier, dat de BvL zonder toestemming van het ministerie de school heeft betreden. Dit kan volgens haar niet. Er is misbruik gemaakt van de situatie toen de leiding van de instelling afwezig was. In feite is de directeur van Onderwijs gesprekspartner van de bond.

De minister begrijpt helemaal niet waarom president Desi Bouterse is aangeschreven door de vakbond. De bewindsvrouwe vroeg journalisten waarom zij geen aandacht besteden aan de vele positieve zaken, zoals de studentenflats die geen enkele regering eerder heeft kunnen realiseren. Als psycholoog vraagt ze zich af wat de bedoeling is van journalisten om alleen aandacht te besteden aan negatieve zaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten