woensdag 20 februari 2019

Surinaams-Nederlandse onderneemster Gilly Emanuels vrijgesproken van mishandeling

'Emanuels is niet strafbaar en hoeft ook geen schadevergoeding te betalen'


De Surinaams-Nederlandse onderneemster Gilly Emanuels is vandaag, woensdag 20 februari 2019, door de rechtbank in Utrecht vrijgesproken van mishandeling van een 20-jarige plaatsgenoot. Tegen haar was een taakstraf van 120 uur geëist, waarvan 60 uur voorwaardelijk.

De rechter woog in de uitspraak mee dat de vrouw te maken had met langdurige pesterijen. Volgens de rechter is wel bewezen dat Emanuels de man heeft mishandeld, maar heeft ze dat gedaan, omdat ze 'emotioneel geraakt werd toen de jongeren een mandarijn in haar richting gooiden waar haar zoontje bij was'. De rechter oordeelt daarom dat Emanuels niet strafbaar is en ook geen schadevergoeding hoeft te betalen.

Emanuels had een ijssalon in Hilversum. Zij en andere andere ondernemers werden in de zomer van 2017 naar eigen zeggen geterroriseerd door een groep hangjongeren. De jongeren scholden haar toen uit voor onder meer 'kankernegerin' en 'aap'. Het Openbaar Ministerie (OM) vond deze woorden niet discriminerend, omdat ze aan een individu gericht waren en niet aan een groep.

Ook werd de vlag van Suriname met poep besmeurd en voor haar winkeldeur achtergelaten. Uiteindelijk liepen de gemoederen zo hoog op, dat Emanuels de jongeren wilde wegjagen door ze te slaan met een stok.

Het OM besloot uiteindelijk om haar hiervoor te vervolgen voor mishandeling.




(Suriname Mirror/Waterkant.net/NOS/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten