woensdag 20 februari 2019

NPS hoort problemen bewoners Wintiwai aan

'De achteruitgang in de wijken is zichtbaar'


De talloze problemen die bewoners in Paramaribo-Zuid ervaren verdienen fundamentele oplossingen. De niet rooskleurige situatie van slechte infrastructuur, gebrekkige huisvesting tot hoge prijzen voor consumptiegoederen zijn gepresenteerd aan de Nationale Partij Suriname (NPS). Dit gebeurde tijdens het veldbezoek maandag van de partij in het ressort Pontbuiten, met name aan de wijk Wintiwai. Dit meldt Starnieuws vandaag, woensdag 18 februari 2019.

De afgelopen weken zijn ook Latour, Livorno en de Goede Verwachting bezocht. 'A ten doro fu drai anu par’boto', zegt Ivanildo Plein, voorzitter van de afdeling Paramaribo. Hij merkt op dat de achteruitgang in de wijken zichtbaar is. Dit terwijl het land enorme potentie heeft om groei en ontwikkeling op gang te brengen.

Ook partijvoorzitter Gregory Rusland, die de bewoners heeft aangehoord, vindt het spijtig dat mensen het nu bijzonder moeilijk hebben vanwege het falende regeerbeleid. De teleurstelling van de bewoners werd duidelijk te merken, zegt de NPS.

Uitspraken zoals 'A libi kon tranga now', 'Den man e vernietig a kondre' en 'A kenki mus kon', waren hier enkele van. Aan de NPS werd gevraagd om het nodige te doen zodat de mensen uit de moeilijke situatie kunnen komen, 'want un’ no sab, san fu du moro', werd gesteld.

Rusland zegt dat de veldbezoek gecontinueerd zullen worden, met het specifieke doel om de problemen aan te horen. Deze issues zullen in strategische sessies van de partij besproken worden waarna beleid kan worden vastgesteld ter oplossing van de problemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten