woensdag 20 februari 2019

Afwezigheid minister Hoefdraad in Assemblee was 'geen onwil'

Hoefdraad moest bij president Bouterse zijn voor belangrijke vergadering met Alcoa


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zegt vandaag, woensdag 20 februari 2019, op Starnieuws, dat zijn afwezigheid in De Nationale Assemblee (DNA) gisteren geen onwil was of geen respect tonen voor de volksvertegenwoordiging. Hij moest om één uur bij de president zijn voor een belangrijke vergadering met Alcoa. Op grond daarvan kon hij niet vóór die tijd aanwezig zijn in DNA. 

Het college had geëist. dat de regering uitleg zou geven over het ontslag van Glenn Gersie als governor van de Centrale Bank van Suriname. Hoefdraad zegt doorgegeven te hebben, dat hij een belangrijke bespreking had. De bewindsman had gedacht dat na de vergadering over Alcoa hij het standpunt van de regering kon meedelen aan DNA.

'Ik had gedacht dat de makkelijkste oplossing was en ik tussendoor de ruimte zou krijgen, maar dat blijkt niet het geval te zijn', zegt Hoefdraad. De minister zegt dat hij 'ready' is om DNA te antwoorden.

Hij vindt het jammer, dat het zo is gelopen. Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons had aan het begin van de vergadering aangegeven, dat zonder het antwoord van de regering over het ontslag van Gersie het college niet verder zou worden vergaderd. Alleen de ingekomen stukken werden behandeld in afwachting van de komst van de minister. Toen uiteindelijk bleek, dat het onduidelijk was hoe laat Hoefdraad er zou zijn, is de vergadering verdaagd naar morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten