vrijdag 8 februari 2019

Oud-president Costa Rica Óscar Arias onder vuur vanwege beschuldigingen van seksueel wangedrag

Vijf vrouwen beweren te zijn lastiggevallen of aangerand door de nu 78-jarige Arias


Nobelprijswinnaar en oud-president van Costa Rica Óscar Arias ligt onder vuur vanwege beschuldigingen van seksueel wangedrag. Vijf vrouwen zeggen te zijn lastiggevallen of aangerand door de inmiddels 78-jarige staatsman.

Een voormalige Miss Costa, Rica Yazmín Morales (48), is de laatste vrouw die Oscar Arias beschuldigt van seksueel wangedrag.


De vrouw beweert dat Arias haar gepakt, betast en kuste tegen haar wil in zijn huis in 2015. De zaak werd voor het eerst openbaar gemaakt donderdag 7 februari 2019 door Escri-Viendo, een Facebook-pagina gewijd aan entertainment nieuws.






Een bericht gedeeld door Yazmin Morales 🇨🇷🦅 (@yazminmoralesc) op


Aanklagers bevestigden vrijdag 8 februri, dat een strafrechtelijke aanklacht wegens seksueel misbruik was ingediend tegen Arias, de tweede deze week. Ten minste vijf vrouwen - waaronder twee journalistes - hebben hem nu beschuldigd van acties, variërend van ongewenste streling of insinuatie tot aanranding.



Activiste Alexandra Arce von Herold trad onlangs als eerste naar buiten met beschuldigingen. Zij stelde dat Arias haar in 2014 tijdens een ontmoeting in zijn huis heeft aangerand. De politicus zou haar borsten hebben gegrepen en zijn hand onder haar rok hebben gestoken. De vrouw heeft inmiddels ook aangifte gedaan.

De oud-president liet via zijn advocaat weten, dat hij de beschuldigingen tegenspreekt, maar inmiddels hebben ook vier andere vrouwen hem wangedrag verweten.



Een van de vermeende slachtoffers vertelde dat ze naar buiten trad met haar eigen ervaringen, omdat het verhaal van activiste Arce in twijfel werd getrokken.

Arias was twee keer president van Costa Rica, tussen 1986 en 1990 van 2006 tot 2010. Hij ontving in 1987 de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn rol in de vredesprocessen in diverse Latijns-Amerikaanse landen. Hij benadrukte in een verklaring zich altijd te hebben ingezet voor seksegelijkheid.

(Suriname Mirror/VoA News/La Nacion/France24/ameliarueda.com/Instagram/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten