vrijdag 8 februari 2019

Behandeling begroting 2019 in Assemblee weer uitgesteld....

Begroting 2019 mogelijk pas in maart op agenda


Het ziet ernaar uit dat de behandeling van de begroting 2019 voor de zoveelste keer zal worden uitgesteld. Aanvankelijk zouden de debatten in december beginnen. Deze werden uitgesteld naar 4 februari, maar die datum is niet gehaald. De behandeling werd uitgesteld naar 18 februari. Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons zal uiterlijk vandaag, vrijdag 8 februari 2019, uitsluitsel geven of deze datum nog overeind staat, aldus Starnieuws.

De komende week heeft De Nationale Assemblee het druk met een internationale milieuconferentie die in Suriname wordt gehouden door de regering. Namens het college zal Geerlings-Simons ook een inleiding houden.

Daarnaast zal De Nationale Assemblee een delegatie ontvangen van Curaçao en Aruba.

Indien de begrotingsbehandeling op 18 februari niet haalbaar is, zullen andere wetten op de agenda worden geplaatst. Dat betekent, dat de begroting verder zal schuiven.

Eerder zei Assembleelid Amzad Abdoel (NDP), voorzitter van de begrotingscommissie, al dat hij denkt dat de begroting pas in maart behandeld zal worden. De commissie moet ook nog met de regering in overleg treden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten